GoromoDat Yoshikigoi kwalitatief hoog worden aangeslagen, bleek wel op de Holland Koi Show in Arcen. De prijzenkast werd er aangevuld met 26 trofeeën. Met name de prijzen voor Most Unique Koi, Senior Tategoi, Champion Variety all sizes en First in special variety stemden eigenaar Jos Aben zeer tevreden. Het showseizoen is nu voorbij maar in Polen wordt alweer hard gewerkt aan de toppers van de komende jaren.

Selectie van het jongbroed (totaal geschat op 8,5 mljoen stuks) van dit jaar is in volle gang. Lieten we eerder al filmpjes zien van de Doitsu Ochiba kweek en van de Goshiki kweek, dit keer is het de beurt aan wat filmpjes over de Goromo kweek.

De Goromo is na lange kruisingen ontstaan uit de Asagi en de gewone Kohaku bloedlijn. Door de eerste kweekresultaten weer met Kohaku terug te kruisen verkreeg men een beeld dat leidde tot deze bijzondere variëteit. Een Goromo heeft als kenmerk een zwart netpatroon over de rode patronen. Hierdoor lijkt het net alsof elke schub afzonderlijk met een zwart randje is afgetekend. De Goromo wordt ingedeeld in de volgende groepen: Ai Goromo, Sumi Goromo of Budo Goromo (Budo Sanshoku) genoemd.

Prijzenkast van Arcen

Yoshikigoi prijzen van Arcen

 

Als ik dat in ogenschouw neem moet ik zeggen dat de ontwikkeling gaandeweg de filmpjes mij positief verraste. Prachtig hoe het shiroji uiteindelijk aanwezig is.

Veel plezier met het bekijken van deze video’s.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.