kimsthumbWanneer wij op vakantie zijn, gaan wij altijd vanaf ons tijdelijke woonplaatsje toeren zonder doel, zo zie je de mooiste plekjes, en dan weer terug met de navigatie. Zo ook deze dag maar ik had wel een doel: Kim’s Koi. Omdat ik mijn T-shirt van KoiQuestion aan had, werd er vrij snel gevraagd of ik inderdaad van KoiQuestion was. Nadat ik mij had voorgesteld zei Kim Cloet dat hij de eigenaar van deze zaak was. Het begin van een mooi gesprek met een mooie scoop voor KoiQuestion. Kim’s Koi gaat vernieuwen!

Tijdens mijn korte vakantie in `s Gravenvoeren te België had ik mooi de gelegenheid om naar Kim’s Koi aan de Mechelsteenseweg 43 A te Kampenhout te gaan. Ik had dit nog niet aan mijn vrouw verteld, en zo reden wij ogenschijnlijk doelloos richting Kampenhout. Onderweg zeg ik bij het zien van het gemeentelijke bord van Kampenhout.
Hé Kampenhout, daar zit toch Kim’s Koi? Ach dat zal wel zegt mijn vrouw, (zij vind de Koi-hobby vooral mijn hobby) even later zeg ik, kijk nou, hier zie ik die zaak. Daar wil ik even heen, oké zegt mijn vrouw dan laat ik Bertha (onze Amerikaanse Bulldog) wel uit. Want zij gaat altijd mee met ons.

oude pand

Het oude pand

Plannetje gelukt, dus ik naar binnen. Wat mij meteen opviel was de logische indeling van de zaak. De voeding en pompen in de winkelruimte, daarna kom je in de overdekte Koi-verkoop ruimte, daar achter kom je buiten waar planten en siervissen verkocht worden. En daarna nog een Koihuis met de grotere tot jumbo-Koi. Daar weer achter de filters en een voorbeeldtuin.
Na de ontmoeting met Kim en de wederzijdse uitwisseling van koetjes en kalfjes, vroeg ik Kim hoe hij in de Koi-hobby terecht is gekomen. Hij vertelde me 8 jaar in een andere koizaak te hebben gewerkt voordat hij in 2001 Kim’s Koi in Kampenhout startte. Zijn passie voor Koi dateert van begin jaren ‘90 in die jaren was het nog moeilijk om kwaliteits Koi te vinden in België & Nederland. Kim over die periode:

Ik ben toen op de ferry naar Engeland gestapt om er een Koishow in Southampton te bezoeken. Het kleurenspektakel wat ik daar zag heeft tot op heden niet losgelaten.

We kunnen dus met recht spreken van een gepassioneerde koidealer! Inmiddels heeft Kim’s Koi een groot cliëntele opgebouwd waaraan zij hun bestaansrecht ontlenen. Het is inmiddels zo druk dat met drie man de zaak bediend wordt.

kim-560x746

Kim als prijswinnaar in Duitsland

Toch vind Kim het tijd worden voor iets nieuws! Jawel, Kim onthulde mij dat zij grote plannen hebben, zij willen nieuwbouw gaan plegen ongeveer 1 kilometer verder in Kampenhout. En niet zomaar iets nee echt helemaal super nieuw met een Koihuis op Japanse leest! De bedoeling is om de nieuwbouw gereed te hebben in mei 2013, mits de vorstperiode meewerkt en de aannemer doet wat hij belooft heeft te doen! Er komen dan twee afdelingen in het nieuwe gebouw welke 400 m² groot gaat worden. Hier wordt het voer en de “hardware” gescheiden gehouden van de Koiafdeling.

render3

Computerimpressie nieuwbouw

 
Het ene systeem heeft meer werk dan het andere, en zo kunnen wij dit mooi laten zien
Het wordt dus geen megakoiwinkel maar een hedendaagse, overzichtelijke zaak met een eigenzinnige selectie aan Koi en artikelen waar wij zelf in geloven aldus Kim. De filtersystemen welke wij verkopen staan ook te draaien op de verkoopbakken zodat de klant kan zien dat het werkt, en niet te vergeten hoe het werkt. Want vaak heeft men geen idee over de werking en de ruimte welke dit inneemt. Het ene systeem heeft meer werk dan het andere, en zo kunnen wij dit mooi laten zien, aldus de sympathieke Kim Cloet.

 !cid_image002_png@01CD8C83
Wij van KoiQuestion wensen Kim Cloet en zijn medewerkers zeer veel succes bij de nieuwbouw van zijn Koihuis.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. Haha, geweldig die aanloop hoe je je vrouwtje hebt misleid, zo herkenbaar haha. Mooie plannen. Ben heel erg benieuwd naar deze nieuwbouw en wens Kim alle voorspoed toe dit mogelijk te maken. Succes!