koifactorTwee september was voor de meeste onder ons een gewone zondag zoals die zo’n 52 keer per jaar voorkomt. Voor Koi-factor was dit echter een spannende dag. Ik heb al eerder gemeld dat Koi-factor bezig was met de verhuizing naar Satellietbaan 11C te Hillegom en op 2 september was de officiële opening een feit.

Er waren tal van activiteiten op deze vooral gezellige openingsdag. Zo kon je deelnemen aan een workshop van Femmy ( de vrouw van René ) over het watermanagement in de vijver en dit deed zij met verve. Ondanks dat ik nog steeds vind dat Koi houden een mannending is/lijkt, kom ik gelukkig steeds meer vrouwen tegen die heel goed weten waar het bij Koi houden om draait. En zoals ik tijdens de workshop van Femmy hoorde is zij er één van! Er werd op een leuke interactieve manier uitgelegd hoe je je water moet managen.

workshop

Femmy legt uit

Ook was er gelegenheid om een mooie film te zien over (hoe kan het ook anders) Koi in Japan, vanaf baby tot Jumbo Koi.
Later op de dag werd er een leuke verloting gehouden met prijzen als voer voor de Koi en andere Koi gerelateerde artikelen. De opening werd druk bezocht, door familie, vrienden en vele klanten. Er was zelfs een klant die een taart in een Koi-vorm gecreëerd had. Wanneer een klant dit voor een Koidealer doet zegt dit wel iets over hoe je bij Koi-factor behandeld wordt. Dit betekent dat Koi-factor een belangrijke “factor” is in de Duin- en Bollenstreek en daar buiten.

Geen cupcake maar een Koi-cake
Zonde om op te eten

Nadat de foto gemaakt was het leven van de Koitaart een korte tijd beschoren. De aanwezigen werden ook nog eens ruim voorzien van Saké en Sushi.

Het leuke van zo’n opening is dat je Koiliefhebbers ontmoet die je anders nooit zou ontmoeten. Hierdoor ontstaan leuke gesprekken over voetbal, koken, bloemschikken. Nee gekheid, het gaat over Koi, Koi en nog eens Koi. En ik weet niet hoe het jullie vergaat maar hierdoor leer je veel want iedereen heeft wel een leermoment wat hij/zij graag wil delen ter verdere lering.

opening Koifactor

Kletsen over Koi, Koi en nog eens Koi

 

De zaak is mooi opgebouwd met de grote verkoopbak als pronkstuk in het midden. Deze zal over enige tijd wanneer René en Femmy de vis uit Japan heeft ontvangen weer druk bevolkt worden. Vanaf 25 oktober tot 5 november gaat René met nog 5 mensen naar Japan om weer de mooiste juweeltjes uit te zoeken voor zijn klanten. Deze zullen waarschijnlijk 15 november te bewonderen zijn, hou hiervoor de site van Koi-factor in de gaten! Maar ook voor de grote merken voer kun je bij Koi-factor terecht, om maar niet te praten over de zeer grote collectie pvc op de eerste verdieping.
KoiQuestion wenst Koi-factor zeer veel succes met zijn nieuwe onderkomen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.