Wanneer wij ruim op tijd arriveren is het nog rustig, maar al snel lopen gestaag de eerste liefhebbers binnen. Vanuit Frankrijk is ook Antoine Vincent ons tegemoet gekomen. Hij maakt tijdens deze opening van Koifarm ND zijn eerste publieke optreden. We herkennen al vlug diverse show winnaars als Harry van der Hout en ook enige koi dealers hebben de moeite genomen om de opening van hun Belgische conculegae bij te wonen.

overzicht showvijver Koifarm ND

Wanneer we de shop binnenkomen oogt het eigenlijk meteen gemoedelijk en alhoewel vooral gefocused op die prachtige binnenvijver van formaat, valt ons op dat eea gepositioneerd is in een open en lichte ruimte. Zowel de stenen vloeren als de vele houtafwerking dragen bij aan een natuurlijke uitstraling en met een uitzicht op enkel pittoreske graslanderijen vormt de zaak samen de Koi een exponent van rust. Met een klein keukentje en een lounge hoek heb je eigenlijk niet veel meer nodig om hier enkele weken te worden opgesloten.

‘De winnaar van de BKS koi show die in juni werd gehouden is dan ook meteen de grote trots en het boegbeeld van de zaak in Steenkerke’

Dan kan ik me niet langer inhouden om de vissen die gedwee hun rondes zwemmen in de strakke binnenvijver met een inhoud van maar liefst 80 kuub te aanschouwen en alsof de Grand Champion van Belgie op ons heeft gewacht is deze Kohaku ook de eerste die ons tegemoet komt zwemmen. De winnaar van de BKS koi show die in juni werd gehouden is dan ook meteen de grote trots en boegbeeld van de zaak in Steenkerke.

IMG_9301
Zoeken hoef je sowieso niet naar de Koi; het water is kraakhelder. Er zwemmen vele Gosanke, waaronder een aantal fijne Kohaku van Hoshikin, maar ook meteen in het oog valt een 93cm grote puntgave karashigoi. Dan bemerk ik plots dat zich boven mij nog een vijver bevind. Op de stalen dragers ligt een kleinere doch nog steeds respectabele vijver, te bereiken middels een trap.

Er volgen vele indrukken, maar ook de 10 kwekers doen hun intrede en doen de houten vloer van de grote tent trillen op de grond waarop zij staat. En daarmee houdt Nico Dewulf woord en het seminar staat op het punt te beginnen. Ssssst. Later komen we natuurlijk bij jullie terug met het vervolg van deze grootse opening van Koifarm ND.

IMG_9296
IMG_9308
IMG_9309

fotografie: Janine Doorduin

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties