Antoine21KoiQuestion wordt een steeds groter begrip in de (internationale) Koiwereld. Om zoveel mogelijk lezers uit zoveel mogelijk landen van dienst te kunnen zijn, is het de bedoeling om onze artikelen in meerdere talen te presenteren. Om de Franstalige markt te bestieren, hebben we ons team uitgebreid met Antoine Vincent. Hij stelt zich graag aan jullie voor.

Hallo, mijn naam is Antoine, ik ben 18 jaar en ik ben woonachtig in Versailles, vlakbij Parijs. Niet de meest ideale plek voor de Koi-hobby. Toch was ik nog heel klein toen deze passie is gestart, ik ben namelijk altijd aangetrokken geweest door water. Ik ben gestart met een kleine vijver van 500 liter en sinds iets meer dan 3 jaar heb ik een vijver van 10 kubieke meter met 12 Koi. De Koi-hobby is bij mij gestart dankzij een buur die een vijver had, dat fascineerde mij. Ik had toen besloten om zelf ook een vijver te bouwen. Uiteraard heb ik enkele beginnersfouten gemaakt, maar ik was er fier op dat ik het helemaal zelf had waar gemaakt.

Om mezelf te ontwikkelen in de Koi-wereld keek ik rond op internet en forums. Ik ben ook naar verschillende Koishows gegaan zoals de HKS en de BKS en vele opendeurdagen van winkels. Zo heb ik zeer rap kennis opgedaan en veel vrienden ontmoet, of ze nu Frans, Belgisch of Hollands waren.

Tiebo ben ik voor de eerste keer tegengekomen op de BKS in Bokrijk. Ik werd aangesproken door een lid van het KoiQuestion-team om te antwoorden op hun kleine quiz. Ik heb er gemakkelijk op geantwoord dankzij de vertaling door mijn vriend Guillaume. Daarna ben ik gewoon verder de Koi gaan bekijken maar Tiebo had mijn passie voor Koi al opgemerkt. Al rap hebben we wat staan praten in het Engels. Hij zij me dat ik zo’n beetje de Franse versie van Bram Rohaan ben aangezien ik vierdejaars aquacultuur student ben in Frankrijk. Ik heb hem onder andere uitgelegd dat ik ondanks mijn leeftijd al wat ervaring had in de koi-wereld. Uiteraard hebben we onze gegevens uitgewisseld en zijn we in contact gebleven dankzij e-mails en social media.

Antoine

Antoine aan het werk op een kwekerij

 

In mijn studie leer ik over alles wat te maken heeft met water. Ik leer zowel om vissen te kweken (zout- of zoetwatervissen), als het kweken van oesters en mossels, al is dat het saaiste deel van mijn opleiding. Ik heb verschillende stages gehad waar ik de belangrijke mensen van de Koi-wereld uit Frankrijk heb mogen ontmoeten. Deze hebben mij geholpen om te evolueren tot het punt waar ik nu ben.

Wat ik doe is een beetje te vergelijken met het werk van de Japanse kwekers behalve dat het in Frankrijk is en dat het niet dezelfde kwaliteit is. Een van mijn grootse dromen is dan ook om naar Japan te kunnen gaan en het werk van de kwekers daar van dichtbij te kunnen zien, hun manier van werken en zo hun vaardigheid te kunnen leren.

Antoine3

De Franstalige Bram Rohaan

Nadat ik enkele e-mails heb uitgewisseld met Tiebo en Bram, hebben ze mij voorgesteld om deel uit te maken van hun team. Ik was echt verwonderd van deze uitnodiging en ik heb eerst wat afstand genomen en lang nagedacht voordat ik dan uiteindelijk de uitnodiging heb aanvaard. Dit is voor mij een mooie kans en een nieuwe uitdaging.

Nu, wat zal mijn werk zijn voor KoiQuestion?

In eerste instantie zou ik mijn Engels willen verbeteren om blogs te kunnen vertalen voor een Franstalige versie van KoiQuestion. Verder wil ik ook zelf artikelen gaan schrijven die over Koi in het algemeen gaan, over Koishows en over mijn persoonlijke en professionele ervaringen. Ik bedank heel het team van KoiQuestion, vooral Tiebo en Bram, die mij geïntegreerd hebben in het KoiQuestion-team. Ik hoop nog veel mooie Koi-ervaringen op te doen met het team. Mijn eerste kans daarop zal zijn bij de opening van Koifarm ND. Wellicht kom je mij daar wel tegen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties

  1. Guillaume Derieuw on

    Ik wens hem ook veel plezier.
    Het is persoon met een super karakter die verzot is op de kois. Ik weet 200% dat hij zij volledig zal inzetten. Ik wens hem veel geluk in zijn nieuwe uitdaging.

    Groeten,
    Guillaume