GoshikiBij de Goshiki-kweek die dit jaar is opgezet op de Poolse Koifarm, is gebruik gemaakt van ouderdieren met Japanse oorsprong. Het 5 jaar jonge vrouwtje is afkomstig uit de Conias-stal, de 4-jarige mannetjes zijn in 2010 aangekocht bij Tamaura. Dit jaar is dit stel voor het eerst gebruikt voor de kweek. Maar waar moet je nu op letten als je deze soort gaat kweken? Zie hier filmpjes van de tweede en derde selectie van de tosai Goshiki op de Yoshikigoi-farm.

De Goshiki is een Koi die getekend is in 5 kleuren. Wit, Rood, Blauw, Zwart en Paars komen in de patronen voor ook al zijn de tinten niet altijd afzonderlijk herkenbaar. Bij voorkeur zijn de rode vlakken schoon en komen de donkeren kleuren voor op de witte huid van de Koi.

Ik ben zeer benieuwd of de voorspellingen van Jos uit gaan komen met betrekking tot de groeiverwachtingen voor aankomende winter.

Ouderdieren Goshiki kweek

De gebruikte ouderdieren: Conias X Tamaura

Half mei was het dan zover. Het jongbroed zag  het levenslicht en na een week of 6 vond de eerste selectie plaats. Van die selectie verscheen al eerder een blog. Hieronder laten we de filmpjes zien van de tweede en de derde selectie uit deze kweek. Inmiddels zijn de visjes 16 weken jong en gegroeid tot zo’n gemiddelde van ruim 20cm.

De tweede selectie:

 

De derde selectie:

Ik ben zeer benieuwd of de voorspellingen van Jos Aben uit gaan komen met betrekking tot de groeiverwachtingen voor aankomende winter. En natuurlijk naar hoe de jumbo-tosai er tegen die tijd uit gaan zien!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie

  1. Ronny Beerens on

    Wederom een schitterende kweek!
    Ik weet wel hoe zich de Goromo-kweek zich ontwikkeld.
    Mocht de derde selectie meemaken … moet je wel voor naar Polen 😉 ‘k ben er nu nog stil van!