Mario1

Mario Bourgonjon

De prijsvraag die wij als KoiQuestion startten tijdens de Belgische Koi Show, liep begin augustus op zijn einde. Met een totaal van maar liefst 500  deelnemers was het voor ons een geslaagde actie die nu dus een vervolg heeft gekregen in de tweede prijsvraag. Deze is gestart tijdens de Holland Koi Show. Maar goed, terug naar de eerste questionaire en dan vooral naar de winnaar, Mario Bourgonjon, ook wel bekend als Mario1 op het Koivrienden forum.

Mario is een fervent Koihobbyist uit Vlaanderen. In 2006 bouwde hij zijn eerste Koivijver na eerst al enkele jaren een normale siervijver te hebben gehad. In zijn enthousiasme heeft hij ook zijn broer Gino (koi.gin op koivrienden forum) aangezet tot het bouwen van een Koivijver. Via het Koivrienden forum  kwam Mario terecht bij onze prijsvraag en niet zonder resultaat.

Mario, proficiat met de gewonnen prijs. Wat ging er door je heen toen je de mail kreeg waarin je op de hoogte werd gebracht van je gewonnen prijs?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog zeer zelden iets heb gewonnen, dus mijn eerste gedachte was dat dit een misplaatste grap was. Na contact met mijn broer die ook had meegedaan met de KoiQuestion quiz en de vraag of hij iets had vernomen kreeg ik toch het gevoel dat ik wel degelijk de grote winnaar was van de quiz.

Over dit soort zaken maken we natuurlijk geen grappen maar ik kan me de gedachte wel voorstellen. Hoe ging het ophalen van je prijs uiteindelijk in zijn werk?

Voor mij was het toch een heel eind rijden naar Koi-Exclusive waar ik de prijs mocht afhalen, waardoor het voor mij bijna onmogelijk was dit in de loop van de week te doen. Het eerstkomende  weekend was er dan de Holland Koi Show  te Arcen waar ik dan ook een bezoekje heb gebracht aan de stand van  KoiQuestion om toch een woordje van dank te getuigen. Vorig weekend ben ik dan samen met mijn broer en nog een koivriend een bezoekje gaan brengen bij Jurgen van Koi-Exclusive. Na toch wel een moeilijk kiezen tussen enkele kohaku’s en ik de knoop niet kon doorhakken welke te kiezen,  dan toch gekozen voor een mannelijke kohaku van YAGENJI omdat dit voor mij toch wel een pracht exemplaar is.

 MarioKohaku

Het is inderdaad een mooie Kohaku die je hebt uitgezocht. Is deze meteen naar je vijver verhuisd?

Nee nog niet. Nu ik hier thuis nog bezig ben aan mijn filterlijn en het plaatsen van mijn zelfbouwtrommelfilter  heb ik gekozen om de kohaku te plaatsen bij mijn broer, een (en de allereerste) airliftgestuurde vijver met trommelfilter,   omdat ik toch wel het beste wil voor deze mooie koi. De goshiki welke ik voor het resterende bedrag heb mogen kiezen heeft een lengte van 25 cm en heb ik in mijn quarantaine geplaatst om deze nog wat extra cm te laten opgroeien vooraleer deze naar de vijver verhuist.

Dat is een verstandige keuze met een aanschaf als deze. Ik wil je namens het hele KoiQuestion team nogmaals feliciteren met de gewonnen vissen. Ook bedankt dat je je succesverhaal met ons en de lezers hebt willen delen. Succes met de bouw van de filterlijn en geniet van de vissen! Overigens is het verhaal over de zelfbouwtrommel ook wel weer een blogje waard…

MarioVijver

Mario bij de vijver van zijn broer

MarioGoshiki

De gewonnen goshiki

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties

 1. Ziet er uit alsof de prijs goed terecht gekomen is, leuk ook een vervolg hiervan te lezen. Ben nu al benieuwd naar die trommel trouwens.

  Jesper

 2. Heel veel succes en plezier met het opgroeien en ut laten groeien van deze Koi. Ben erg benieuwd! Waarom is de Kohaku voor jou een pracht exemplaar, wat vind je er het mooist aan?

 3. Mario Bourgonjon on

  Hoi,

  Ik ben zelf ook benieuwd naar de evolutie van deze kohaku, maar ook van de goshiki.

  De kohaku is voor mij een prachtexemplaar omdat het rood mooi rood is en het wit is mooi wit, en hij heeft een perfecte aflijning.

  Mijn zelfbouw trommelfilter is in volgende linkje te bekijken.

  http://www.koivrienden.be/phpBB/viewtopic.php?t=7646