UntitledDat social media ook soms een a-sociale uitwerking hebben was in de nacht van 13 augustus te zien in San Diego. Een Facebookoproep tot een gevecht met waterpistolen zorgde er daar voor dat vele Koi en waterlelies het leven lieten of nog zullen laten.

Deze als lollig bedoelde oproep liep volledig uit de hand. Hoe dat zo, zou je denken. Wel omdat er een groot water tekort was werden de waterpistolen aangevuld met water uit de populaire Koi en Lelie vijver van het Balboa Park  in San Diego. Hierdoor kwamen alle Lelies droog te staan en de Koi hadden op sommige plaatsen niet meer dan 30 cm om in te kunnen zwemmen. Een bijkomend probleem was een breuk in de buis van de wateraanvoer. Volgens officials was er te weinig water om er zeker van te zijn dat de vissen het zouden halen. Hoe groot de uiteindelijke schade voor de Koipopulatie is is ons niet bekend.
Omstanders die elke dag genieten van deze prachtige Koi en Lelie vijver stonden met tranen in de ogen van woede en onmacht de achtergebleven waterruïne te aanschouwen. Opmerkingen als, waarom doden ze niet bij hun eigen vijver  de vis of planten waren niet van de lucht. De mensen weten niet meer de spullen van anderen te respecteren, blijf er af!

Balboa Park Pond
Bij de openbare vijver zijn geen bewakingscamera’s omdat er nooit iets gebeurt. Wel zijn er van de op rellen lijkende waterpistolengevechten politievideo’s gemaakt. Wat er verder naar aanleiding van deze beelden gebeurt met de “aquapistoleros” wordt niet vermeld, maar dat dit muisje nog een staartje zal hebben, dat  moet haast wel!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. theo Lamers on

    Indien een waterlelie een pathogene ziekteverwekker zou zijn, wordt hiermee eigenlijk een complete plantenvijver bedoeld die gescheiden is met stromend water en aangesloten is op een koivijver?
    Graag een reactie hierop.

    • Jeroen Van Gaalen on

      Ik snap de reactie en zal even uitleggen wat ik bedoelde in mijn waterlelie blog… Ik doelde namelijk op de speciekuip waar de lelie in stond. Die rondom dichte bak was een plek waarin van alles en nog wat kan huien dat ziektes kan veroorzaken. De waterlelie op zich is juist een pracht toevoeging aan de vijver.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App