Tent van Holland Aquarium Show 2012

Tent van Holland Aquarium Show 2012

Het is alweer een week geleden dat in Arcen de deuren werden geopend voor de bezoekers van de Holland Koi Show. Het evenement waar niet alleen koi maar ook andere hobby’s centraal staan. Zo staan ieder jaar de enthousiaste vrijwilligers van het Betta4all Forum klaar om hun prachtige Bettas te showen in tent van de Holland Aquarium Show. Aan de andere kant van de tent was, net als voorgaande jaren,  het team van het Garnalen en Kreeften Forum actief met hun garnaaltjes in al hun felle kleuren en patronen. En in het midden van de tent kreeg de Goudvis in al haar soorten, maten en kleuren de aandacht.

Dat al deze totaal verschillend lijkende hobby’s op hetzelfde evenement te zien zijn, klinkt raar want het ene hoort in een vijver thuis en het andere in een aquarium, sterker nog het ene ziet het andere als een lekkernij. Zo zouden de garnalen goed smaken bij de vele koi en goudvissen die te bekijken waren op de show. Toch is het niet zo vreemd dat er zo’n bonte groep van hobby’s te vinden is op het koi evenement. De link tussen deze hobby’s is al snel gelegd, dat is namelijk ‘Water’. Over het algemeen zullen mensen met een van de bovenstaande hobby’s enthousiast worden van iedere onderwaterwereld. Groot of klein, warm of koud, het wekt altijd wel iets van interesse op. Daarnaast kunnen de hobby’s elkaar aanvullen. Een klein voorbeeld is dat de meeste mensen met een koivijver alleen in het warme seizoen kunnen genieten van hun koi. ’s Winters is het voor velen wachten tot de vissen weer actief worden. In dit geval is het ideaal om een aquarium binnen te hebben met bijvoorbeeld goudvissen. Op deze manier vullen de twee hobby’s elkaar aan en valt er het hele jaar te genieten van de schoonheid van onze vissen. Dus totaal verschillende takken van sport? Dacht het niet!

Betta Show

Betta Show

De link tussen deze hobby’s is al snel gelegd, dat is namelijk ‘Water’

Voor mij was dit het tweede jaar dat ik met een eigen stand aanwezig was, daarvoor ben ik enkele jaren als bezoeker op de show geweest en ik blijf het een leuk evenement vinden. Ook dit jaar heb ik weer genoten van de vele nieuwe mensen die ik heb leren kennen. Daarnaast vind ik het leuk om zowel nieuwe goudvisenthousiastelingen als gevorderde hobbyisten te helpen met hun vragen. Bij deze wil ik alle standhouders, bezoekers en de organisatie bedanken voor de geweldige show!

Chocolate Butterfly Goudvis

Chocolate Butterfly Goudvis

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Ik moet ook bekennen een aquaria en de diverse goudvisvarianten steeds meer op waarde te schatten en zie er van komen dat een aquarium toch weer zn intrede zak doen in huis.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App