KiKaThumbDe 20e editie van de Holland Koi Show betekende tevens het debuut van een liefdadigheidsactie die ook ons al maanden bezig houdt. De in april gestartte KiKa-Karashi-Cup, waarbij de opbrengst naar KiKa ging, werd afgelopen zondag beëindigd. De winnaars werden in het zonnetje gezet maar dat was lang niet alles!

Zowel op de vrijdag als op zaterdag en zondag werd er een Karashi geveild bij de, door de organisatie van de Holland Koi Show beschikbaar gestelde, KiKa stand. Waar de vissen bij de daadwerkelijke start van de competitie nog weggingen voor het bedrag van €75,00 was het natuurlijk nu het doel om déze vissen zoveel mogelijk geld te laten opbrengen.  De goede zorgen die Jan van Schaik in de afgelopen maanden aan deze vissen heeft gegeven, zorgden er uiteindelijk voor dat er een mooi bedrag van ruim €600,00 bij de cheque voor KiKa geschreven kon worden. Ook was er nog een deelnemer aan de competitie die zijn Karashi bij de stand liet verkopen voor een bedrag van €100,00.

 KiKa stand

Uit alles bleek dat iedereen die bij deze actie betrokken was, een winnaar is!

Wij als KoiQuestion lieten ons natuurlijk ook niet onbetuigd. Naast de eerdere verslaggeving over deze actie, hebben we ook het hoogtepunt van de competitie vast mogen leggen. Een interview met organisatie en prijswinnaars en zeker ook met Dirk Zwagemakers, Koiliefhebber en ongewild ervaringsdeskundige op het gebied van Kanker, foto’s van de prijsuitreiking en van de overhandiging van de cheque aan vertegenwoordigers van de stichting. Uit alles bleek dat iedereen die bij deze actie betrokken was, een winnaar is!

 Shirt

Verder hebben wij ook een financiële bijdrage gedaan aan deze actie. Van de T-shirts, die in onze stand te koop werden aangeboden voor €15,00 per stuk, is van elk op zondag verkocht shirt €5,00 in de emmer van KiKa gegaan. Dirk Zwagemakers was de eerste die met de koop van ons shirt een duit in het zakje deed. Met de losse donaties die in onze stand werden gedaan en de verkoop van 17 shirts kunnen we er zeker van zijn dat er een bedrag van ruim €100,00 namens Koiquestion naar KiKa gaat.

Cheque

Beelden van het interview zullen later verschijnen aangezien we eerst nog wat bewegende beelden van de prijswinnende levende juwelen zullen laten zien. Onderstaande foto’s geven echter alvast een mooi beeld van het einde van deze mooie actie. Althans, het echte einde is het nog niet. Het bedrag dat op de cheque vermeld is, is een tussenstand. Nog niet alle opbrengsten van geliëerde acties zijn binnen. Het wordt allemaal dus nóg beter!

KiKa interview

 KiKa interview

Winnaars

Interview Eric

Foto’s mede beschikbaar gesteld door Gerrit Arends.

Reacties

10 reacties

 1. Mooi verslag, van een topactie.
  Geld inzamelen voor een doel waar we niet aan voorbij mogen gaan KIKA.

  Het is gewoon top dat via de hobby zoals koihouden,
  zo`n actie voor KIKA gehouden word,

  ik wil daarom in het bijzonder bedanken,
  Jan Van S en Wouter Z. House of Kata en Raymond B.
  voor deze actie, ook alle deelnemeers zowel in Nederland alsook in België.

  Koiquest voor de T-shirt Actie, en uiteraard het verslag van de actie, zodat hopelijk nog meer mensen bekend raken met KIKA.
  en Toën Feyen voor wat hij gedaan heeft op de HKS,
  en om de stand en de vlaggen van KiKa zo hoog mogelijk te krijgen.
  en iedereen die via deze actie op welke manier dan ook geld gedoneerd heeft.

  het belangrijkste is dat onze Kinderen in de toekomst Kankervrij zijn, Daarvoor ieder die dit leest……….. Steun KIKA, je bent al donateur vanaf €3,= per maand.

 2. Wauw, wat we niet allemaal kunnen bereiken als hobbyisten de handen ineen slaan. Dirk, je bent een meer dan waardig ambassadeur voor dit doel.

  Jeroen ook mijn complimenten en felicitaties voor de wijze waarop je dit hebt opgepakt en ik ben benieuwd naar je allereerste video optreden. 🙂

  • Jeroen Van Gaalen on

   Dank je Tiebo, het heeft me zeer veel voldoening gegeven om met deze serie bezig te zijn geweest. Een goed doel met alleen maar winnaars, beter kan toch niet?

   Enne dat video optreden… Daar ben ik ook heel benieuwd naar… 😉

   • Je allereerste Jeroen??

    ik kan bijna niet wachten. Nee serieus: het was een mooi interview,met ook een mooi (tussen)resultaat.

    Dit soort dingen geeft een mens weer energie en brengt ook allerlei mensen tesamen, want we moeten het toch samen doen.

    Het was me een waar genoegen hieraan mee te mogen hebben gewerkt.

    gr

 3. Dank je Jeroen en Tiebo 😉

  en inderdaad ben ook zeer benieuwd naar die video,

  en Jongens nogmaals bedankt 😉

 4. Dirk je hebt een mooi dankwoord geschreven.

  En mannen van Koi Question dank voor de aandacht die ook jullie hebben gegeven aan de KiKa Kata Cup!

 5. vandaag begrepen dat ook in 2013,
  KIKA op dezelfde manier gesteund gaat worden,
  ben er helemaal blij mee, en zal zeker weer meedoen,

  😉

 6. Ook via deze weg grote dank voor allen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit groot succes. Groots namen wij namens kika jullie cheque in ontvangst. Jullie zijn kanjers van goud. Kika is trots op jullie. Bart en Mark, kika

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App