What's NewEn dan is het alweer de maandag na de 20e Holland Koi Show. Weer thuis van een ontzettend gezellig weekend met het KoiQuestion team. Een weekend waarin we gezamelijk ook een mooie prestatie hebben neergezet met ons werk in de stand en rondom het showterrein. Maar goed, over dus weer tot de orde van de dag. Wat viel ons, naast de bezoekers, de vissen en de hoge temperaturen, nou op op de HKS van 2012? Wat zijn nou typisch nieuwtjes die wij interessant vinden?

 

De diverse handelaren in vijvermaterialen hadden ook dit jaar weer goed hun best gedaan om de bezoekers te verrassen. Enkele van deze verrassingen zijn ons natuurlijk ook opgevallen. Zo was daar bijvoorbeeld de Exact Eco-Check, een meter voor je waterwaardes die werkt op het meten van de absorptie van licht.

 
Eco Check

Heel vroeger zat ik op het Hoger Laboratorium Onderwijs en daar werden proeven gedaan met zogenaamde Spectrofotometers. Volgens ditzelfde principe moet dit kleine apparaat de belangrijke waterwaardes digitaal uit kunnen lezen. Interessant? Ik denk het wel en ik ga binnenkort bij de verkoper langs met een aantal flesjes vijverwater om dit product te testen.

Wat zijn nou typisch nieuwtjes die wij interessant vinden?

Een tweede belangrijke noviteit vonden we in het woud der trommelfilters. Diverse handelaren boden hun eigen varianten van dit filterprincipe aan in verschillende maten, materialen en prijsklassen. Er was echter één handelaar bij die een variant ten toon stelde die wezenlijk anders was dan de “normale” versies.

Untitled

Een trommelfilter dat in een gravity opstelling geplaatst kan worden  op de waterhoogte van de vijver. Ook iets waar we zeer waarschijnlijk wel op terug gaan komen.

Heb jij nog andere nieuwigheden gezien waar je wel eens wat meer over wil weten? Laat dit ons dan weten zodat we ook daar kunnen zoeken naar meer informatie.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. Yes, De KHV instant test natuurlijk.
  Ook de testkit zoals hierboven viel mij wel op, doch het volledige extra nut en voordeel ervan…

  De trommels zijn idd één van de zaken die de markt letterlijk overvallen.

  Holland koi show was gezellig, leuke stand trouwens!

  • Jeroen Van Gaalen on

   Bedankt voor het compliment over de stand! Wij vonden het weer leuk om te doen.

   De instant KHV test is één van de nieuwtjes die ik niet heb gezien op de show maar ik kan wel melden dat we inmiddels al bezig zijn ook hier de nodige informatie over in te winnen. Bedankt voor de tip!

 2. Hoi Jeroen,

  Ik kende de firma viavia mijn werk en wist dat ze er zouden staan.
  Voor jullie is dergelijke locatie natuurlijk heel interessant, maar je moet altijd weer opletten dat je geen “verkoper” bent van andere firma’s.
  En dat hebben jullie goed gedaan!

  mvg,
  Raf

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App