IMG_8750 In de stand van KoiQuestion is het een gewemel van mensen. De prijsvraag wordt driftig ingevuld en biedt meteen onderwerp van gesprek. Veel bekende, maar ook heel veel onbekende gezichten stellen verschillende vragen die wij zo goed als mogelijk beantwoorden. De posters aan de wanden bieden tevens onderwerp van gesprek en de interactieve workshop die Bram verzorgd over het herkennen van kwaliteit en toekomstpotentieel bij jonge Koi blijkt troef…

Het is zo dankbaar, zo tof eigenlijk om zoveel mensen te spreken, waar je al zoveel mee deelde op het wereldwijde web. Zo ontmoeten we onder andere Mario, de winnaar van de vorige prijsvraag, Erik Snoek, Jos Bonet, Jos Dame, Harry Marskamp en vele, vele anderen. Maar ook nieuwe gezichten en mensen die ook ons weer inspireren en ingang bieden tot veel nieuwe verslaggeving. Een Koi vereniging uit Spanje, Een kweker uit Tsjechië, Harald Bachman, bekend van zijn vele prachtige (fisheye) foto’s tijdens diverse ikeage. Natuurlijk praten we met onze sponsoren en mede standhouders en… en.. en ook nog… pffff ja, warm is het ook.

Het bemannen van een stand is nieuw voor ons en het is soms lastig om dit ook te combineren met de verslaggeving van de show. Je kunt niet overal tegelijk zijn. Gelukkig hebben we een prima op elkaar ingespeeld team dat graag voor elkaar werkt. Terwijl gewapend met microfoon en video-camera, Tiebo en Remy de winnaar van de Grand Champion interviewen, geeft Janine een lezing over ziekteverwekkers in de Koi University en Bram op zijn beurt geeft een workshop in de stand. Bardo geeft iemand uitleg over wat er te zien is bij ons onder de microscoop, Jeroen luistert naar een interessante case van een hobbyist die kampt met een probleem, terwijl Engel een t-shirt verkoopt van KoiQuestion, die ook zeer populair blijkt.

Verheugd zijn we met een luxe lunchbox die wij aangeboden kregen van Aquadistri; zo kunnen we even op krachten komen bij het wisselen van de wacht waarna Engel op pad gaat voor een interview bij de Betta show en jeroen zijn oor te luister legt bij een trommelfilter dat boven waterniveau functioneert. Als het door de warmte in de middag enigszins rustiger is, wordt er ook nog tijd gemaakt om zelf even rustig het terrein te verkennen; je moet immers niet vergeten zelf ook dat showweekend op te snuiven want we zijn allemaal vooral gepassioneerde hobbyisten. Geouwehoerd wordt er ook en nu al legendarische  anekdotes passeren de revue. In de avond wordt er gezamenlijk gebarbecued en rond middernacht laten we allemaal een wensballon op… zouden ze uitkomen?

Bedankt Team, we gaan nog een laatste dagje knallen op Arcen!

IMG_8715

IMG_8683

IMG_8680

IMG_8679

IMG_8668

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Het was een heerlijk werkweekend in de stand. Enerzijds vanwege het team maar anderzijds zeker ook vanwege de bezoekers!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App