Op de 20e editie van de Holland Koi Show in 2012 is de hoogste trede op het ereschavot voor een Sanke. Het is de comeback van de op het Duitse Interkoi gevierde driekleur in het bezit van Jean Hoorne die dit weekend schittert in ieder opzicht.

GC HKS 2012

Grand Champion van de Holland Koi Show 2012

Met nog steeds de massieve bouw die zij eerder tentoon spreidde, doch met een betere huidkwaliteit, intenser en prachtig glanzend, streeft ze haar tegenstanders voorbij.

De door Sakai Fish Farm gekweekte Taisho Sanke, zoals de variëteitsnaam voluit luidt, werd eerder reeds Grand Champion op de Interkoi show, maar moest haar prijs in juni afstaan aan een Kohaku op de European Shinkokai in Appeltern. Deze comeback is nog het hele weekend te bewonderen in de Arcense kasteeltuinen die er even schitterend bij liggen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App