HKS2012Heb jij dat ook, dat gevoel van, eindelijk  hij is er weer? Ik wel, maar wát is er weer? Wat geeft me die gezonde spanning voor het hoogtepunt in de Koihobby? Juist, de Holland Koi Show (HKS) te Arcen ofwel de grootste Koi show ter wereld. Ik heb elke keer dat gevoel wanneer ik van Arcen naar huis rijd, jammer, weer een heel jaar wachten op de HKS.

Opbouw HKS2012 

De wedstrijd om wie de mooiste Koi heeft en de grootste, en al die andere toch ook prachtige Koi die het net niet tot een prijs hebben gebracht. De wachtrij om binnen te komen het feest van herkenning van mensen die je eerder gesproken hebt. Om je heen hoor je vaak, hé Piet, hoe gaat het met jou? Goed Jan, leuk je weer te zien. Dit soort geluiden maken de show tot hetgeen waarom je weer terug wil, oude bekenden terug zien uit de Koi scene en kijken naar de noviteiten welke toch weer ieder jaar aan-wezig zijn op de HKS. Of je gaat even kijken bij de Garnalen show of de Chinese Goudvissen, of naar de Bonsai show, eigenlijk te veel om op te noemen. Iedereen ontmoet elkaar en doet weer kennis van Koi zaken op. Kortom, al hou je niet van Koi (kan dat dan?) dan is het evengoed geweldig leuk om naar de HKS toe te gaan.

Opbouw HKS2012 

En dan zijn er nog de vele voordeeltjes die je kunt kopen op de show, want er is altijd wel een bedrijf wat een leuke aanbieding heeft om jouw filter weer up to date te maken, of een leuke aanbieding van voer. Sommige dealers maken er zelfs een heel spektakel van. Er schijnt dit jaar zelfs een 18 meter lange oplegger van een voermerk te staan!

het kan niet anders dan dat de 20e HKS de boeken in gaat als een top-evenement!

Wat natuurlijk ook bijzonder is, dat is dat KoiQuestion dit jaar voor het eerst op de HKS met een heuse stand prominent aanwezig is. En niet alleen met een stand maar net zoals in Bokrijk weer met een geweldige quiz met spannende Koi gerelateerde vragen. En zo kan je ook eens met ons persoonlijk kennis maken, dat schept een band. Eigenlijk wéér zo’n band dat als je weer huiswaarts keert, je alweer gaat denken, “was het alvast maar weer volgend jaar augustus”.

KQ stand op de BKS2012 

Vrijwilligers zijn al weer hard aan het werk om mij en iedereen met mij weer dat Hollandse Koigevoel te geven. De weersverwachting is fenomenaal, het kan niet anders dan dat de 20e HKS de boeken in gaat als een top-evenement!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App