StartEén van de dingen die plaats gaan vinden op de Holland Koi Show is het slot van de Kika-Karashi-Actie. KoiQuestion heeft vanaf de aankondiging van de actie al verslag gedaan en zal ook op de slotdag aanwezig zijn. Zoals in het eerste artikel al gezegd, is Kika de grote winnaar en is verder iedere deelnemer een winnaar met de aanschaf van een mooie Karashi voor een mooie prijs. Maar ja, er zat wel een competitie aan vast. Wie zal de grootste hebben?

Op 7 april ging het van start. De verdeling van de visjes met lengtes tussen 20 en 29cm was al een leuke happening en op het forum van de NVN zijn de afgelopen maanden al vele updates langsgekomen en op 1 augustus is de eindstand bepaald. Met het insturen van foto’s van de Karashi met duidelijk de lengte en ontwikkeling konden de deelnemers vergelijken hoe hun visje het gedaan heeft.

iedere deelnemer een winnaar met de aanschaf van een mooie Karashi voor een mooie prijs

Finish
De vissen zijn inmiddels door de organisatie beoordeeld op groeicijfers, bodyshape en huidkwaliteit. Daardoor krijgt elke Koi een totaalscore en de hoogste score is voor de winnaar. Ik kan al vast verklappen dat mijn Karashi niet gewonnen heeft. Met een groei van 46% en een mooie body en huidkwaliteit ben ik heel tevreden maar er zijn vissen bij… Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van de top 3.

Mocht je nu na deze of de vorige blogs denken ” ik had ook wel zo’n Karashi gewild om Kika te steunen” dan is er nog een kans. Op elke showdag zal er namelijk nog een geveild worden waarbij de opbrengst natuurlijk weer naar Kika gaat. Ik heb uit betrouwbare bron dat ook deze drie exemplaren zich heel goed hebben ontwikkeld.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Tof initiatief en een nobel doel. De spirit is zoals Jeroen reeds zegt hoe dan ook belangrijker dan te winnen, maar het is de deelnemers op hun beurt toch wel weer gegund een mooi resultaat te behalen waar ze ook nog weer van kunnen leren.

    Als de jouwe reeds 46% is gegroeid Jeroen, dan ben ik benieuwd naar de winnaars! Of kreeg je de jouwe op 15cm :p

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App