Chocolate Oranda
Chocolate Oranda

Ik verheug me al op aankomend weekend. Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag zijn de deuren van de Kasteeltuinen te Arcen weer geopend om de vele bezoekers van de Holland Koi Show binnen te laten. Al begin ik, onder andere door het enthousiaste team van Koi Question, de koi steeds beter te waarderen, ga ik niet alleen om de prachtige Koi te bekijken maar omdat er ook dit jaar weer aandacht wordt besteed aan de Goudvis!

Demekin
Demekin

Sinds 2010 worden er verschillende HQ goudvissen tentoon gesteld aan het publiek. In Nederland is dit (tot nu toe) de enige keer in het jaar voor de goudvishobbyist om hun vragen kwijt te kunnen en andere mensen tegen te komen met dezelfde hobby. Anders gezegd vindt op Holland Koi Show  het eerste en enige goudvisevenement plaats van Nederland! Zelfs is het een van de weinige in heel Europa!

Oranda
Oranda

De goudvis tentoonstelling is te vinden in de geïsoleerde tent van de Holland Aquarium Show. In de tent zal er ook ruimte gemaakt zijn voor een Garnalen Show en een Betta Show. Bekijk de website van Holland Koi Show voor meer informatie. Als u iets wilt weten over de goudvis dan ben ik zelf ook aanwezig in Arcen, echter ben ik helaas niet te vinden in de stand van Koi Question maar wel in de stand van ‘HQ Goldfish’, welke in de buurt staat van de Goudvis Show.

Zeer zeldzame Bristol Shubunkin (Winterhard)
Zeer zeldzame Bristol Shubunkin (Winterhard)

Over Anton Font Freide

Anton is liefhebber van die andere Cyprinus - de goudvis - en runt een gelijksoortige kennissite genaamd www.GoldfishScience.nl. Hij was al eens in China op zoek naar dit zwemmend goud; voorts is hij in het dagelijks leven docent natuurkunde en schroomt kennisdeling dus niet.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App