HKS2012

De spanning begint alweer aardig op te lopen. Op internetfora en de bekende social media volgen de berichten elkaar in hoog tempo op en dat is niet voor niks. Het is half augustus en dat betekent dat de Holland Koi Show weer voor de deur staat. Maar wat staat ons allemaal te wachten als de HKS haar deuren weer opent?

Natuurlijk zal de wedstrijd op de HKS weer een prachtige verzameling showkoi omvatten. Zij zullen in de wedstrijdvats strijden om de hoogste eer in hun klasse. De jurering voor de wedstrijd zal dit jaar gedaan worden door een jury bestaande uit leden van 10 verschillende nationaliteiten. 70+ cm Koi worden dit jaar verder in een judge-seminar behandeld. Vorig jaar is dit gebeurd met Koi tot 50 cm maar aangezien dit seminar dit jaar de eerste officiële ZNA seminar buiten Japan is, is het verplicht dit met de grotere exemplaren te doen.

OpbouwHKS2012

Niet alleen de jury bestaat uit een internationaal gezelschap. Ook bij de handelaren zijn 6 verschillende landen van herkomst geteld. Zij zullen hun best weer doen om hun nieuwtjes op vijvergebied aan de man te brengen. Via diverse loterijen stellen zij ook weer mooie prijzen beschikbaar. Zo zal er bijvoorbeeld een zeeffilter ter waarde van 900 euro verloot gaan worden.

Naast de wedstrijdvats en de stands van de handelaren wordt er natuurlijk ook weer van alles georganiseerd om het gevarieerde publiek een mooi programma te geven. Zo is er een Bonsaishow opgezet voor de liefhebbers, zullen er diverse lezingen gehouden worden in de Koi-university en ook in de Aquarium-university zullen kleine gespecialiseerde lezingen gehoden worden. Er is een Japans cultureel programma met trommelaars, vechtsporten, Ikebana etc.

Arcen is er klaar voor, KoiQuestion is er klaar, ben jij er ook klaar voor?

En alsof het allemaal nog niet genoeg is zal er dit jaar veel aandacht zijn voor Kika. De Kika-Karashi-cup zal namelijk op de zondag tot een hoogtepunt komen als de uitslag en prijsuitreiking plaats gaat vinden. Daarnaast zal er ook elke dag een Karashigoi van minimaal 40cm verloot gaan worden. De opbrengst van deze loterij gaat eveneens naar Kika.

Organisatie

Zoals jullie van ons gewend zijn zal KoiQuestion uitgebreid verslag doen van dit fantastische evenement. Sterker nog, we zullen er dit jaar onderdeel van uitmaken maar daarover later deze week meer. Het wordt weer een evenement waar de Koi-wereld lang over zal praten. Arcen is er klaar voor, KoiQuestion is er klaar, ben jij er ook klaar voor?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App