koiexclusive De KoiQuestion prijsvraag is sinds 1 augustus afgelopen en de winnaar zal zeer spoedig bekent worden gemaakt. Voordat we dit doen, zal ik u eerst echter de juiste antwoorden op de gestelde meerkeuzevragen geven. Dan weet u in ieder geval of u bij de kanshebbers behoort om de Koi ter waarde van €750,- (beschikbaar gesteld door Koi-Exclusive) te winnen!

Wat waren de vragen ook al weer:
kq quiz

1. Welke afbeelding toont het Sumi in de borstvin dat ook wel Motoguro wordt genoemd?

Het goede antwoord is B. Sumi betekent zwart en Motoguro staat voor zoiets als ‘zwart dat uit de basis is onstaan’. ‘Moto’ betekent ‘herkomst’ of ‘oorsprong’ en ‘guro’ referereert naar ‘kuroi’, wat zwart betekent. Afbeelding C toont Moto Aka. Aka betekent rood en refereert dus naar de rode kleur die uit de basis van de vin is ontstaan. Afbeelding A toont Tejima, wat letterlijk gestreepte hand betekent. Dit karaktereigenschap komt voornamelijk voor bij Sanke en Bekko.

2. Welke van onderstaande afbeeldingen betreft de parasiet die wij kennen als Trichodina?

Het juiste antwoord op deze vraag is antwoord A. Wanneer je deze parasiet ooit in levende lijve bent tegengekomen onder een micrscooop, vergeet je deze nooit meer. Trichodina lijkt echt net een kop van een scheerapparaat. Trichodina is een ééncellige flagellaat en kunnen voorkomen op het lichaam en kieuwen van vissen, welke vervolgens geprikkelt wordt om extra slijm te produceren. Wanneer je een dergelijk symptoom ziet, zou het dus mogelijk door de Trichodina kunnen komen. Afbeelding B toont een karperluis (deze zijn zelfs met het blote oog zichtbaar) en afbeelding C een Dactylogurus, ook wel kieuwworm genoemd.

3. Welke van onderstaande huidopnames behoort niet tot een Koi in de zogenaamde Gosanke groep?

Het goede antwoord op deze vraag is C, welke de huidopname van een Kujaku toont. De Gosanke groep behuist de drie meest begeerde Koi-variëteiten: Kohaku, Sanke en Showa. Lees meer over de geschiedenis van het ontstaan van de Gosanke groep in de blog Gosanke. Afbeelding A toont een Showa, afbeelding B toont een Kohaku.

Had u alle drie de vragen goed? Let dan goed op de komende week, want dan zal bekend worden gemaakt wie er met de Koi ter waarde van €750,-  (beschikbaar gesteld door Koi-Exclusive) vandoor gaat!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Duidelijke motivatie van de antwoorden! Ik ben benieuwd wie de gelukkige winnaar is.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App