Koi hobbyist wordt aangezien voor hennepteler bij inval politie

Als er twee mannen aan de deur komen doet Remy nietsvermoedend open. Het blijken agenten in burger te zijn. Volgens hun informatie zou er zich een hennepplantage op dit adres schuilhouden en dat mag niet van de wet. Remy’s verweer hierop luidde in alle onschuld; “Ik heb geen hennepplantage; ik ben Koi hobbyist”.

HOOGEZAND – Als hobbyist maak je soms vreemde dingen mee, maar wat Remy en mij vandaag overkwam is toch wel bizar te noemen. Geregeld schiet ik even bij Remy aan om samen met een kop koffie bij de vijver te genieten van de Koi en elkaars vriendschap. Tijdens deze dagen is dat echt een genot en precies zoals de hobby bedoeld is; tot je onverwachts bezoek krijgt van enkele wetsdienaars.

‘Het stroomverbruik dat aanzienlijk hoger is dan die van de overige omwonenden en uit de schuur komt een voortdurend bromgeluid’

 

De agent licht toe dat de redenen tot het vermoeden gebaseerd zijn op onder meer het feit dat er een camera op de achtertuin is gericht; het stroomverbruik dat aanzienlijk hoger is dan die van de overige omwonenden en uit de schuur komt een voortdurend bromgeluid. Het is duidelijk dat er reeds enig vooronderzoek heeft plaatsgevonden vooraleer de sterke arm der wet hier aan de deur klopte. Het verweer van ‘ja maar ik heb vissen’ is natuurlijk allerminst geloofwaardig voor de leek…

En zo zou blijken. Hun mond viel open van verbazing toen zij  bij de vijver kwamen. In plaats van Cannabis, Wiet, Marihuana en Hennep troffen zij Kohaku, Sanke, Yamabuki en Chagoi aan. Zulke mooie en grote vissen hadden ze beide nog niet eerder gezien. Vluchtig hebben ze nog even in de garage en schuur gekeken, maar eigenlijk hadden ze alleen nog maar aandacht voor die joekels van een juwelen in de vijver. Uiteindelijk konden we allemaal hartelijk lachen om deze briljante actie en de agenten zijn nog geruime tijd gebleven voor een goed gesprek, waarbij opviel dat zij wel zeer geïnteresseerd waren in de Japanse Koi. ‘Welke vis is nu meestal de leider in de vijver?’ of ‘Het gaat toch niet alleen om het formaat bij zo een Koi?’ Deze en andere vragen passeerden de revue en voor we er erg in hadden waren we met z’n vieren aan het genieten, precies zoals de hobby bedoeld is.

‘De agenten verlaten het plaats delict met tegenzin, maar niet zonder een flyer en armbandje van KoiQuestion

 

Als Remy de heren een kop koffie aanbied, vermeld hij er nog even bij dat het gezet is van niet afgetapte, eerlijke stroom. De Tancho was favoriet en als ik de Koi te eten geef, kunnen ze ook hun glimlach niet bedwingen en ik vraag me af wie wie vandaag nu overviel, want zoiets moois hadden ze niet verwacht te zien. De agenten verlaten het plaats delict met tegenzin, maar niet zonder een flyer en armbandje van KoiQuestion.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

8 reacties

 1. Hallo, heb je deze heren om legitimatie gevraagd? Of hadden ze een huiszoekings bevel?
  Niet dat ze even goed konden kijken wat er zoal rond zwemt, en later de vijver leeg halen!!!
  Wil geen doem denker zijn maar vind het een vreemd verhaal!!!

 2. Agenten voor een hennepplantage komen bij niet meer aan de deur sinds ik een airliftsysteem heb doorgevoerd op mijn koivijver. Ik verbruikte 15000 Kwh stroom incl. het privedeel. Dit is teruggebracht tot 7500 KwH op jaarbasis.

 3. Een uitstekend voorbeeld van waarom er zo nu en dan weer een huis in vuur en vlam op moet gaan door onkundig gestolen stroom.
  Ze moeten wel, want anders zijn ze betrapt.

 4. Ongelovelijk… zie je wat n bullshit die drugs regulering is, het kost alleen maar onnodige geld en onderzoek/tijd! En dan gaan ze ook nog uitgebreid koffie drinken en leuk vissen kijken op onze belastingcenten!
  .
  Remy… goed van je dat je die knaapjes ook weer ns wat hebben kunnen leren!
  .
  Succes met je mooie hobby!

 5. Het eerlijke verhaal ligt niet bij de handel. De handel wil aan je verdienen en vooral als je een beginnende hobbyist bent gaat dat aardig lukken.
  Als je vindt of denkt dat je om de andere dag water moet verversen, hoef je geen dure filter te hebben maar een goede waterput van minstens 100 mter diep, waar men wellicht goed koiwater kan aantreffen. ipv dure pompen kun je misschien aardig uit de voeren met airlifting op je vijver. Wat is de prijs van een super heldere vijver en een iets mindere heldere vijver. Realiteitszin hoort ook bij de koihobby, helaas komt overdrijving vaker voor.