Peter Waddington

Peter Waddington is één van Europa’s pioniers op Koi gebied. Zoals hij op zijn eigen website al aangeeft is hij immers al koi-kichi sinds 1972! Dat zo iemand de Holland Koi Show in Arcen vereerd met een bezoek is al heel mooi voor de Nederlandse Koi wereld. Dat wij als KoiQuestion dan ook nog eens een interview met hem hebben kunnen regelen is helemaal fantastisch. Te meer ook omdat we daar jullie hulp bij nodig hebben.

Eerst een stukje achtergrond. Peter Waddington is volgens velen de persoon die de Koi hobby naar Engeland bracht. Met zijn inmiddels 40 jaar ervaring is het dus niet gek dat wij hem zien als een pionier in deze mooie hobby. Naast het feit dat inmiddels alle Japanse kwekers wel zullen weten wie Peter-san is, heeft hij zich ook bezig gehouden met het schrijven van belangrijke boeken op Koi-gebied. Wie kent niet de titels Koi-Kichi en Koi-2Kichi? In het eerste boek schreef Peter al over het principe van de “eindeloze rivier” in filtertechniek. Het ERIC-filter (Endless River In Concrete) is op basis van dit principe ontwikkeld.

En met deze man gaat KoiQuestion dus een interview houden en jullie mogen van ons de inhoud van het interview bepalen. Op die manier zullen er altijd vragen bij staan die ik nooit van te voren had kunnen bedenken en wordt het voor Peter ook meer een uitdaging.

Ik kan immers wel allerlei vragen gaan verzinnen voor Peter, maar het leek zowel Peter als het KoiQuestion team leuker om de lezers de vragen te laten stellen.

Je mag van alles vragen, over bijvoorbeeld wanneer waarom en hoe hij begonnen is,  zijn ervaringen in Japan of over het door hem ontwikkelde  ERIC- filter, alles mag.        

ERICfilter

Het interview met Peter zal op zaterdag 18 augustus plaatsvinden en we hopen natuurlijk zoveel mogelijk van jullie vragen te kunnen beantwoorden. Je kunt de vragen naar info@koiquestion.com sturen. Dan zal het KoiQuestion team de vragen selecteren en deze aan Peter voorleggen. Als je je nog even wil inlezen over de persoon Peter Waddington dan kun je alvast terecht op zijn eigen website.

*UPDATE*

De redactie van KoiQuestion heeft helaas onderstaande mail ontvangen van Peter Waddington:

‘Hello to all interested parties.

I had firm intentions of attending the Holland Koi show 2012 and through these firm intentions Engel arranged an interview with me whilst I was at the show to be later published on the Koi Question forum.

However, I am not the best person in the world known for keeping a diary and as it turns out on the 19th. August I have a prior commitment to be sole judge at the North of England ZNA Chapter show. I made this commitment to the club immediately after judging the same event last year.

I do apologise to all concerned that I cannot attend Arcen this year but I am more than prepared to answer any reader’s questions via an email interview.

With kind regards, Peter Waddington.’     

We zullen dus niet de gelegenheid hebben om Peter persoonlijk te interviewen maar gelukkig kunnen we wel een digitaal interview met hem houden. Dat betekent dat we dus gewoon gebruik kunnen maken van de vragen die de lezers insturen. Laat de vragen dus gewoon komen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. Ik zou wel eens willen weten hoe Peter de beste manier is om voor onze juweeltjes het beste er uit te halen wat er in zit . dus Tosai hier in de eu het laten groot brengen van Tosai
  Wat moet voor hem een vijver aan Voldoen en hoe verversen en voeren, bezetting ect

  Gr. Bram

 2. Wiechert fuit on

  Hallo koiquestion ,

  Ik zou wel graag van Peter waddington willen weten wat hij van de groei vind van de vissen van SHINTARO koifarm en wat de vissen van SHINTARO eventueel voor de groei nodig hebben.

  Gr, Wiechert

 3. Jammer dat deze legende er niet bij kon zijn.
  Misschien is het interview ,et Skype te doen?

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App