leo2 Leo de Bruin van Deshimakoi bevind zich in een tegenstrijdige en ironische situatie. Terwijl hij zich aan de ene kant inzet voor een betere kwaliteitsstandaard van de Nederlandse Koi dealer, vecht hij aan de andere kant voor zijn eigen bestaan.

Leo voert sinds 2009 zijn zaak genaamd Deshima Koi in Harmelen. Het geheel is professioneel van opzet met goede faciliteiten. Zoiets is geen kinderspel om neer te zetten. Des te zuurder is dan het bericht wanneer hij te horen krijgt dat de gemeente van plan is om door zijn tuin een ontsluitingsweg aan te leggen, hetgeen het voor hem ernstig bemoeilijkt om hoogwaardige Koi, de visie van Leo, te houden en verkopen. Daar bijt je niet zomaar doorheen.

Toch weerhoudt het de dealer die zichzelf ook nog wel degelijk als hobbyist bestempeld, niet om zich in te zetten voor de goede zaak. KoiQuestion was reeds eerder met Leo in gesprek, die het wenselijk acht een keurmerk voor Koi dealers in het leven te roepen. Ook KoiQuestion ambieert dit, waarover later inhoudelijk meer.

Waar Leo nog zeker drie weken in onzekerheid zal verblijven omtrent het voortbestaan van zijn zaak, zal hij komende zondag al furore maken in het radioprogramma Vroege Vogels van de VARA om te praten over de Koi en een eventueel keurmerk. Roerige tijden vol contradictie dus voor de dealer en hobbyist uit Harmelen. Het radioprogramma is te beluisteren op zondagmorgen tussen 08.00 en 10.00 op Radio 1.

Zie hier een video van Leo’s visie die hij heeft met Deshima Koi:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.