Rene aan de slag bij Maruju

Je kon geen stap zetten of er stonden dozen, dozen en dozen, deze lagen vol met verkoop artikelen van pvc tot voer en wat daar dus tussen zit. Nu is een verhuizing zoals mijn oma vroeger al zei “een bezoeking”. Maar wat ik vandaag zag bij het team van Koi-factor;  was nog net een tikkeltje erger dan dat…

Toch was alles goed georganiseerd en er werd flink aangepoot. René Veldhuis vertelde mij dat het tijd werd om van zijn oude honk weg te gaan. Hij is hier samen met zijn vrouw de Koizaak begonnen. Zoals iedere Koiliefhebber is Rene zo’n tien jaar geleden begonnen met goudvissen in een vijvertje. Niet dat iedereen tien jaar geleden begonnen is… maar wel meestal met goudvissen 😉

een verhuizing is een hele bezoeking

Ongeveer 5 jaar geleden is hij zijn Koizaak begonnen in Hillegom met een winkel van ongeveer 500 m². Het pand bleek incourant te zijn voor dit type bedrijf; zo is het nooit optimaal te verwarmen geweest. Alhoewel grote ruimtes, was het wel een oud en tochtig gebouw, waardoor het ondanks de nodige kolen te hebben verstookt, altijd koud bleef. Daarom werd uitgekeken naar een nieuw pand in de buurt. Dit is gevonden in de Satellietbaan 11C te Hillegom, eigenlijk zo’n 400 meter verder in het dorp. De zaak is vanaf maandag 16 juli heropend en op 2 september zal de officiële opening zijn.

De verdieping waar vooral pvc en pompen verkocht worden, je ziet aan ruimte geen gebrek.

 René gaat één keer per jaar naar Japan om zelf zijn Koi uit te zoeken, maar vanaf 2013 gaat hij twee keer per jaar naar Japan voor dit doel. Op mijn vraag aan René wat zijn specialiteit is, viel hij dicht en dat typeert hem, want Rene wil helemaal niet speciaal zijn. René komt uit Enschede en zoals een goede tukker betaamd is hij de man van no nonsens en recht door zee. Hij zal je dan ook niet iets proberen aan te smeren, zachtjes stemde hij toe; “ja eigenlijk klopt dat wel….”

de zoveelste lading met spullen.

Zoals veel mensen die van hun hobby werk maken stoppen er velen met het houden van de hobby. Op mijn vraag of dit ook bij René gold zei hij, nou gedeeltelijk, want soms raakt een vis zijn kleur kwijt omdat er bijna geen licht in zijn zaak is/was en alleen kunstlicht. Dan laat hij de vis weer even “bijkomen” in zijn vijver thuis. Het gebeurt ook wel dat er van daaruit verkocht wordt. Er moet nog veel gebeuren maar met het team wat René en zijn vrouw ter beschikking hebben zal dit zeker geen probleem zijn! KoiQuestion wenst René en zijn vrouw Femmy met het team van Koi-factor veel succes met de heropening. En zeker op 2 september want dat zal wel een groot feest worden.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.