torazo sanke2 In navolging van Is het patroon groot genoeg? vervolgen ik de serie ‘In de bowl’ met een serieuze Sanke, afkomstig van de Torazo Koi Farm. Regelmatig worden we door hobbyisten benaderd om hun Koi te beoordelen en deze is daar één van. Echter, voordat ik mijn visie over deze vis loslaat, wil ik jouw mening weten!  Wat vind jij nou van onderstaande Koi? Staat ie je aan, of juist totaal niet? En wat is de reden dat deze Sanke je aanstaat? Waarom vind je de vis niks? Deel je mening en leer van elkaar! Ik zal later vervolgens mijn visie geven over deze, naar wat ik nu al wel wil verklappen, interessante Sanke!

torazo sanke

Wat denkt u van deze vis?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

 1. kromme@kpnmail.nl on

  Er is een mooi streepje sumi aanwezig op de vinnen.
  Omdat ik niet weet hoe oude de Sanke in kwestie is zou ik zeggen nisai. Een mooi langerekte body met een brede aanzet van de staart. geen sumi op het voorhoofd en een zoals de eerste foto laat zien mooi langgerekte kop.
  Persoonlijk vind ik het erg mooi wanneer minimaal één ook in een wit vlak zit. Het geeft ze wat onschuldigs. Zelf vind ik het een mooie vis. Mede vanwege de body en de kleurstelling/patroon.

 2. Body /bouw van de koi vind ik goed. de kleuren ook kwa diepte van het pichment.
  Hoe het hi patroon over de kop loopt spreekt mij wel aan. De zwarte vlekken mogen van mij wel meer verspreid zitten. Hoeveelheid is goed maar mag meer aan de voorkant van het 2e hi patroon zitten. wel op het rood blijvend, tegen aan liggen.
  Ik vind het hi wel aan de krappe kant voor als hij wat groter is.
  Ik zie rondom al witte schubben.

  gr. ad

 3. Top sanke uit de stal van Torazo, deze hebben we aangekocht voor een klant van ons tijdens 1 van onze Japantrips. Deze sanke vertoeft nog in Japan en zal naar alle waarschijnlijkheid eind dit jaar naar Nederland komen.