Monas

Het Monumen Nasional (afkorting: Monas) is een 137 m hoge toren in het centrum van Jakarta en symboliseert de strijd voor de onafhankelijkheid van Indonesië.

Hier zit ik dan, na 36 uur niet of nauwelijks geslapen te hebben. Ik ben net terug van de Rinyukai party, een feest welke voorafgaand aan de show is gegeven. Koi waren nog niet aanwezig vandaag, deze zullen morgen worden ingebracht. De tijd tussen aankomst in Indonesië en het feest heb ik nuttig gebruikt door wat cultuur van Jakarta op te hebben gesnoven. En dat bedoel ik dus letterlijk…

Na in de vroege ochtend te hebben ingecheckt, ging ik maar eens een kijkje op de show nemen. Althans, de show tot dan toe. Er was namelijk gisteren pas begonnen met de opbouw van show, dit beloofd wat voor morgen!

De show op 14-06

De show op 14-06

Om deze reden had ik mezelf voorgenomen om zoals eerder gezegd wat cultuur te gaan snuiven; dat blijkt hier in Jakarta dus niet zo moeilijk te zijn! Honderden scooters scheuren je je om de oren en halen zowel rechts als linksom andere auto’s in. Mijn smog-limiet heb ik dus wel gehaald vandaag.

Ook heb ik een bezoek gebracht aan de één-na-grootste moskee van wereld, waar op sommige dagen 300.000 mensen op afkomen, en welke in augustus 1945 het levenslicht zag. Een enorm indrukwekkend gebouw waarin veel marmer en rvs is gebruikt.

Grootste Moskee van Azië

Grootste Moskee van Azië

Ik ben dan nog niet eens begonnen over de taxirit die ik, jazeker, op een scooter meeliftende heb genoten. Je ziet mij niet zo snel bang, maar als zo’n kerel fluitend en keihard op de brommer scheuren links, rechts en tussendoor die auto’s in gaat halen, waarbij ik mijn knieën heel erg strak tegen de brommer moet houden, goed moet opletten dat ik niet met m’n helm tegen langskomende buitenspiegels aankomt en niet bij een noodstop de brommer afvlieg, dan komt er toch wel een angstgevoel boven. Ik heb hem daarom ook maar wat fooi gegeven om het feit dat ie me levend heeft afgezet bij het hotel.

Smokey

Smokey...

Morgen weer bericht over de Koi, want dan wordt er namelijk gebencht!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties