Mature champion thumb

De huidige Mature Champion?

Gisteren maakten we aan jullie de Mature Champion van de European Shinkokai 2012 bekend. deze berichtgeving echter, zou officieel moeten worden ingetrokken. Of wij dan gewoon een  potje staan te liegen? Nee hoor, maar een ongewone situatie was het wel…

Rob van Hulst kreeg de vlag met die titel toebedeeld. Bij de bekendmaking van deze belangrijkste prijzen werd de vlag opgehangen bij zijn vat. Mature Champion! Geen gekke award want enkele weken eerder behaalde de Koi op de Duitse Interkoi de Supreme (runner-up) Champion. Toevalligerwijs stond ik nabij Harry van Hout, de winnaar van de Grand Champion, die Rob van Hulst informeerde over de uitslag. Zijn vreugde was door de telefoon wel te horen en Rob moest zijn blouse maar gaan strijken voor de ceremonie…

Vandaag bleek echter dat de organisatie ergens een fout heeft begaan. De Yondan Kohaku van Rob bleek namelijk een maatje te groot te zijn voor de Mature Champion Award. En dus werd de vlag weg gehaald van zijn vat en bij een ander vat geplaatst. Namelijk die van Floors Koi Shop die de prijs op zijn beurt zeker waardig vertegenwoordigd met een alom bekende Kohaku die ook reeds vele awards ten dele viel op menig Koi Show.

Mature Champion

De huidige Mature Champion is van Floor's Koi Shop!

De reglementen er op nageslagen raak ik enigzins in verwarring. Onderstaand een screenshot van het wedstrijdreglement. Ziet u wat ik zie?De verschillende Champions overlappen elkaar qua size. Zowel de Mature Champion als de Adult Champion wordt gekozen uit de sizes 5 en 6?! Of de fout hier is gemaakt of bij het uitreiken van de vlag die simpelweg bij de verkeerde ‘yondan kohaku‘ werd gehangen is ons onbekend, maar voor ons kent deze show gewoon twee Mature Champions. En daarmee heeft De organisatie stiekem wel iets unieks bereikt.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. Ik raak zo nu en dan eens in de war met deze vierstap en een vijfstap Kohaku van Floors Koi Shop. Kon wel eens de Koi zijn die het vaakst een major award toebedeeld kreeg op shows op het Europese vaste land. Interessant om eens uit zoeken…