Kohaku in bowlHet hek is open. Na een lange voorbereiding en veel noeste arbeid door een groep vrijwilligers is de 2e editie van de European Shinkokai koi Show van start gegaan op de grondvesten van de tuinen van Appeltern. Had je nog niets op het program voor dit weekend, kom dan langs. Had je al wel een volle agenda. Schrappen dan, want hier moet je zijn!

Ook deze editie zullen er diverse juryleden uit Japan overkomen om de beoordeling van de ingezette Koi op zich te nemen. Voor de 2e editie van de European Shinkokai, welke tevens de 10e show is die KOI2000 organiseert, zullen de kwekers Hisashi Hirasawa (Marudo), Ikarashi (Ozumi) en Kazuyuki Kawakami het strijdtoneel van de titanen betreden. ook het deelnemersveld schijnt concurrerender dan ooit te zijn en als je ook maar een beetje van Koi, vijvers, vissen, Japan of cultuur houdt, dan moet je beslist langskomen. De show duurt t/m zondag en is elke dag geopend van 10 tot 17:00 uur. Ook de tuinen van Appeltern zijn met een toeganskaartje gratis te betreden en beslist de moeite waard.

DSC_0966

Wellicht zwemmen ook deze twee schoonheden wederom hun rondes

Ook KoiQuestion zal het hele weekend aanwezig zijn en verslag doen van het geheel. Kijk regelmatig op de website, volg @koiquestion op twitter en op Facebook.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie

  1. Die laatste 2 zwemmen zeker hun rondjes. Samen met nog aardig wat “kohaku geweld”!

    groetjes
    gerwin