4Niet alleen in het Zuiden en Westen van Japan is er volop activiteit met betrekking tot de kweek, ook in het Niigata gebied zijn er al meerdere kwekers sinds half mei volop aan de gang met de belangrijkste periode van het jaar: de kweekperiode!

Paul Ashton van KoiBito Japan was afgelopen week op uitnodiging van Toshiaki Sakai op bezoek bij de Yamamatsu Koi Farm. Deze farm is wereldberoemd door de Matsunosuke Sanke welke onder andere hier het levenslicht zag. Ditmaal niet Toshio Sakai, maar zijn broer Toshiyuki Sakai, oprichter van de Yamamatsu Koi Farm!

Één van de eerste kweken van de farm, met het voornaamste Sanke ouderdier, vond rond 18 mei plaats. Helaas is er geen foto beschikbaar van dit ouderdier, maar gelukkig wel van een succesvolle kweek in 2012! Zie hier een fotoreportage van het uitzetten van jongbroed in de fry ponds:

1

Toshiaki Sakai vangt voorzichtig de pasgeboren Sanke-larven

2

Plaatst deze vervolgens in een kleine bowl (één schep zal ±500 kego (fry) bevatten)

3

Na vele 'scheppen' ziet het er dus zo uit: allemaal oranje-kleurige nakomelingen!

5

De volgende stap is het verpakken van de fry in plastic zakken met zuurstof.

6

Hoeveel zijn het er???

7

De laatste stap: Toshiyuki-san laat de fry los in de vijver!

8

Hopelijk over 4-5 weken een update wanneer de eerste selectie zal plaatsvinden!

Alle foto’s zijn afkomstig van Paul Ashton

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App