M Kohaku II!

Het kweekseizoen in Japan is alweer volop aan de gang en dit brengt natuurlijk weer veel nieuws met zich mee. Zo hoorde ik van betrouwbare bronnen dat de Grand Champion Kohaku van de vorige (42e) editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show, een succesvolle kweek achter de rug heeft! Het indrukwekkende verhaal van de M Kohaku gaat dus nog even door…

Het was eigenaar Kris Kasemsarn, met de bijnaam Mr. M, die opzien baarde door Grand Champion te worden op de Rinyukai, All Japan Show en ZNA show met één en dezelfde vis. Nog opzienbarender is het feit dat hij deze vis niet heeft gekocht, maar zelf heeft gekweekt! Met behulp van Sakai Fish Farm natuurlijk ;). Mr. M had namelijk ongeveer 15 jaar geleden haar moeder (genaamd M Kohaku) aangeschaft als nisai! En nu is het dus zover dat we in de toekomst mogelijk een M Kohaku III zullen mee gaan maken! Want enkele dagen geleden was het dus zover: ze is moeder geworden van 700.000 nakomelingen!

Op de afgelopen ZNA show in 2011 was ze 97 centimeter lang. In de overwinningstoespraak sprak Mr. M zijn grote wens uit: dat ze over de 100 centimeter grens zou groeien met behoudt van kwaliteit. Ik hoop dat het haar, met behulp van de kennis van SFF, gaat lukken.

M Kohaku II op de ZNA Show van 2011

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Ik ben benieuwd of we over een jaar of 7 de M Kohaku III zullen zien. Zeer interessant om te zien wat zo’n kampioen als nageslacht produceert.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App