hobbyist GC thumb

De 'hobbyisten Grand Champion'

Waar een Grand Champion normaliter enkel door ‘officiële’ juryleden wordt gekozen, vond er op de Young Holland Koi Show hoogstwaarschijnlijk een unicum plaats: alle deelnemers (lees: hobbyisten die een Koi hadden ingezet op de show) waren nu ook voor eenmaal bekroond tot jurylid en bepaalden daarmee de ‘Hobbyisten Grand Champion‘!

Het had weinig gescheeld of de Sanke, die al de officiële Grand Champion titel had gewonnen, had ook de hobbyisten Grand Champion titel gepakt! Met een stemmingsuitslag van 12-10 in het voordeel van de Kohaku, sleepte ze dus de verdiende titel in de wacht.

bestinvarietykohaku

Hobbyisten Grand Champion owned by Bert Jan van 't Hul

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Als ik als hobbyist een keuze had moeten maken, zu ik ook voor de kohaku zijn gegaan. Tenminste vanaf de foto’s… En dan vooral vanwege de bouw. die is bij de kohaku een stuk mooier dan bij de sanke. De sanke heeft als voordeel dat het shiroji heel mooi helder is…

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App