GC van de allereerste Young Holland Koi Show!

De eerste Young Koi Show in Europa heeft eindelijk plaatsgevonden! Deze eerste editie van de Young Holland Koi Show was een echte knusse hobbyistenshow, welke een terechte winnaar heeft opgeleverd. De Grand Champion, gekozen door de officiële juryleden, is een Sanke van Alwin van de Werfhorst!

Ik zeg expliciet “Grand Champion gekozen door de juryleden”, want ook de diegenen die Koi hadden ingezet op de show mochten ‘hun’ Grand Champion kiezen. Dit levert dus de ‘echte’ GC op en een GC gekozen door de hobbyisten. Dit dus met als doel om naast het showaspect ook de hobbyisten meer te betrekken in het ‘hoe-en-waarom’ bij de jurering van de vissen.

Dit terzijde, is de winnaar van de 1e editie van de Young Holland Koi Show een 48 centimeter lange Sanke van de kweker Marusho geworden! Eigenaar Alwin van de Werfhorst was een trotse winnaar.

GC

Grand Champion Young Holland Koi Show 2012

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.