Taro Kataoka in typische pose

Taro Kataoka in typische pose

Taro Kataoka, een grote persoonlijkheid binnen de Koi scene in de Niigata prefectuur. Hij staat bekend als één van de beste veilingmeesters voor wat betreft koiveilingen, is erg betrokken bij de vele koigerelateerde evenementen en is daarnaast ook actief met tsunotsuki (vergelijkbaar met sumo voor stieren). Hij is trouwens ook koikweker, en niet zo’n onbekende ook. 

De relatie tussen KoiQuestion en het International Nishikigoi Promotion Center (INPC) heeft ervoor gezorgd dat zij ter plaatse in Japan koikwekers gaan interviewen en dit materiaal naar ons toe aanleveren. In dit blog een introductie over Taro Kataoka van de Oya Koi Farm. Taro-san is op dit moment enkel 35 jaar oud, maar zijn naam is al zeer bekend. De Oya Koi Farm staat vooral bekend om zijn beeldschone Asagi en daarnaast verbeterd de Sanke ook steeds meer in verloop van tijd. De Sanke zijn ontstaan uit de Sadazo bloedlijn, welke onder andere uit Koi afkomstig van Dainichi en Torazo zijn geproduceerd. Onderstaan is een Sanke van ongeveer 20 jaar oud met een lengte van ±98 centimeter. Deze vis heeft, net als alle andere ouderdieren van de Oya Koi Farm trouwens, de verschrikkelijke aardbeving van 2004 overleeft.

Oyagoi Kataoka

De 20 jaar oude Sadazo Sanke van de Oya Koi Farm

Klik hier voor het interview tussen Hiroshi Toyama van het INPC en Taro Kataoka van de Oya Koi Farm.
Later zal er dieper in worden gegaan over de kunst van het koikweken en Koi appreciation/waardering.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

 1. Engel Kromhout van der Meer on

  Hey Bram,

  Leuk interview met Taro Kataoka, erg ongedwongen.
  ook leuk dat INPC interviews gaat organiseren met de Japanse kwekers, zo breng je de mensen dicht bijelkaar.

  Groet,
  Engel

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App