Europa's eerste Young Koi Show!

Europa's eerste Young Koi Show!

Heeft u ooit al eens gedroomd om aan een Koi Show mee te doen, maar vond u de drempel iets te hoog? Dan is dit de uitgelezen kans! Op 12 mei aanstaande zal namelijk een heuse Young Koi Show plaatsvinden!  De show is uitsluitend bedoeld voor hobbyisten en is daarmee dus een uitstekende mogelijkheid om de competitie aan te gaan met andere hobbyisten!

De show wordt georganiseerd door de NVN in samenwerking met Jeroen van Keulen. De show zal plaatsvinden in Nijverdal, op het terrein van Van Keulen Papegaaien- en Koicentrum.Iedere deelnemer krijgt een eigen showvat toegewezen, maximaal één vat per deelnemer. De maximale lengte die ingezet kan worden is een totaal van 120 centimeter aan vis. De Koi zullen worden verdeeld in drie verschillende lengteklassen: 20-30 cm, 30-40 cm en 40-50 cm.

De volgende indeling zal worden aangehouden:

1 Kohaku

2 Sanke

3 Showa + Utsurimono

4 Kinginrin

5 Hikari (alle metalics)

6 Kawarimono (alle variëteiten die niet in één van de andere klassen vallen.

Er zal tijdens de show een Grand Champion worden gekozen uit alle ingeschreven vissen. Verder zal er door de deelnemers een ‘Deelnemers Grand Champion‘ kunnen worden gekozen. De beide Grand Champions zullen verder niet meer meedingen naar andere prijzen. Vervolgens zullen er 1e en 2e prijzen worden toegekend en uit de 1e prijswinnaars zal een Best in Size worden gekozen. Tijdens het jureren zal er voor de deelnemers een lezing worden gehouden. Als het jureren is afgerond zal er door de jury uitleg gegeven worden waarom bepaalde vissen wel gewonnen hebben en waarom bepaalde vissen niet gewonnen hebben, dit naar aanleiding van vragen van de deelnemers.

Het doel van deze show is om naast de show zelf ook een leerzame dag aan te bieden. Op deze manier zal de hobbyist ook kennis worden bijgebracht op het gebied van criteria van een show. Het moet een leuke leerzame dag worden, waarbij het niet noodzakelijk is dat u uw beste vissen meeneemt (er zijn wel leuke prijzen te winnen).

Deelname is voor leden van de NVN gratis.

Wilt u deelnemen aan de Mini Holland Koi Show, stuur dan even een email naar joop@nvn-koi.nl

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

  1. Ton Janssens on

    Geweldig leuk iniatief… Helaas kan ik niet mee doen…Kom wel kijken als de tijd het toelaat!