Karashi voor KIKAHet is en blijft een ziekte die vaak de maximale tol eist. Extra schrijnend wordt het als kanker de macht grijpt over het leven van een kind. Kika biedt hoop en vandaag was het tijd om daar een steentje aan bij te dragen. De organisatie is er klaar voor en de vissen zijn geselecteerd. Alle deelnemers zijn op de hoogte gebracht van het verwachte tijdschema. Kortom, de verdeling van de Karashigoi voor de KiKa Kata Cup kan beginnen.

Via het forum van de Nishikgoi Vereniging Nederland zijn alle details rondom de verdeling bekend gemaakt. Een hele klus aangezien er voor de verdeling van 63 vissen gerekend wordt op 5 minuten per vis. Het vooraf vaststellen van deelnamenummer en het strak hanteren van het tijdschema zorgen ervoor dat het constant een gezellige drukte is bij Daruma Koi  in Andelst. Voor de deelnemers die op hun beurt wachten of nog even willen nababbelen is er keurig gezorgd voor een natje en een droogje en voor de mensen die een vis uitzoeken is er voldoende tijd en ruimte rondom het Koivat.

KQ aan de bak

Jeroen waar hij zich op zn best voelt, aan de bak

Er is ook voldoende tijd voor mij om even een babbeltje te maken met de organisatie. Zo sprak ik met Raymond Bakker van Daruma Koi en ik vroeg hem naar zijn drijfveer  om de organisatie van deze dag op zich te nemen:

“Als je in je eigen omgeving hebt gezien wat Kanker met een kind kan doen, dan heb je eigenlijk al reden genoeg. Verder is het competitieve element dat aan de actie hangt een mooie en ook leerzame insteek en brengt het voor mijn zaak natuurlijk ook wat publiciteit”.

Ook Gerjan Romyn (House of Kata, sponsor van deze actie) geeft graag antwoord op de vraag waarom.  Gerjan liep al langer met het idee om het goede doel eens met een dergelijke actie te steunen;

“Je kan zoiets echter niet alleen doen. Door er met mensen uit de Koihobby over te praten is er een idee ontstaan dat nu met mensen van de NVN en Daruma tot uitvoer wordt gebracht.”

Organisatie

de Organisatie

Namens de NVN zijn Wouter Zandbergen en Jan van Schaik de kartrekkers. Beiden zijn al van vóór de start van de inschrijvingen druk bezig geweest met de organisatie van vandaag. Eensgezind zeggen ze beiden dat het een stevige kluif geweest is, maar dat het enthousiasme van de deelnemers heel veel energie terug geeft;

“Als je ziet dat we in een tijdsbestek van ruim een week alle beschikbare vissen hadden verkocht, zowel voor de Nederlandse als voor de Vlaamse actie, mag je wel spreken van een groot succes. Zo’n aanloop hadden wij als organisatie wel gehoopt maar nooit gedacht en het is fantastisch te zien dat deze actie en het goede doel zo breed gedragen wordt”.

karashi betekent 'mosterd' naar de kleur van de Koi

karashi betekent 'mosterd' naar de kleur van de Koi

Na het uitzoeken is elke Karashigoi opgemeten. Daarmee begint ook meteen het competitieve element, de grow-out. Elke deelnemer heeft een certificaat ontvangen waarop ook de vastgestelde lengte van de vis vermeld staat. Op zondag 19 augustus 2012 zal op de Holland Koi Show  de winnaar bekend worden gemaakt. Hoe het kiezen van de winnaar tot stand komt staat hier vermeld. Tevens wordt op die dag een cheque overhandigd aan KiKa en dat is toch eigenlijk de grootste winst van vandaag. Daar heeft een ieder nu al aan bijgedragen! Op voorhand allemaal winnaars dus.

Uiteraard zal KoiQuestion ook van die dag weer verslag doen.

Reacties

2 reacties

  1. Dankbare actie zeg en goede opkomst ook. Tof dat initiatieven de handen ineenslaan tot iets moois als dit. Ik hoop dat de mensen er een mooie mosterdkoi aan over houden en ze uitgroeien tot mooie jumbo’s.

  2. Geweldig initiatief!!!

    We hebben allemaal wel familie,vrienden of kennissen die direct of in-direct in aanraking met deze vreselijke ziekte zijn(of zijn)geweest jammergenoeg.
    Initiatieven te over en brengen verbondenheid met elkaar en hopelijk blijft dat zo en dat op een dag heel veel mensen hier mee geholpen zijn!!!
    Voor iedereen:Vrolijk Pasen en (probeer)geniet!!!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App