Winnaar van de Interkoi 2012: Jean Hoorne

Winnaar van de Interkoi 2012: Jean Hoorne

Het is beslist een dankbaar gegeven, al de mensen die hun vissen voor het publiek willen tonen te kunnen eren. Best wel cool; ik weet hoe het voelt om het podium te mogen betreden en dat is toch best wel, alhoewel onwennig, een trots gevoel. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om: van timide tot vol van bravoure, maar allen maken de dankbare buiging naar de ZNA juryleden, die de vissen bestempelden met hun rechtmatige titels.

Bij een show met Japanse Koi horen Japanse gebruiken. Hoog in het vaandel staat de eer die de eigenaren van de diverse ingezette Koi mogen ontvangen. In Rheinberg wordt dit zeker niet overgeslagen. Als traditioneel wordt de ceremonie geopend met een tromgeroffel. Niet zomaar wat stokjes op geitenleer hoor. Taiko is de naam die deze kunst met zich draagt en gebaseerd op vloeiende bewegingen en het ritmisch getrommel op prachtige drums.

Untitled

Er werden prachtige bokalen uitgegeven voor de diverse prijzen en die van de meest belangrijke prijzen, de Major awards,  waren helemaal van allure.

 

Joachim Clement van Kokugyo Koi 't Viske

Joachim Clement van Kokugyo Koi 't Viske

Bennie Wiegman van Kiëta Koi

Bennie Wiegman van Kiëta Koi

Floor van Floor's Koi Shop

Floor van Floor's Koi Shop

Matthijs van Makoi

Matthijs van Makoi

Nico Dewulf van Koifarm ND

Nico Dewulf van Koifarm ND

Dirk van Elna Koi

Dirk van Elna Koi

Een imposant moment doet zich voor wanneer de klanten van Danny’s Koi Café, Jean Hoorne, Rob van Hulst en Arno en Elise, allen op het podium verschijnen. Samen goed voor de drie meest belangrijke prijzen op deze Interkoi 2012. Het moet een dankbaar gevoel zijn voor Danny en Mie.

De grote winnaars van de Interkoi 2012: Jean Hoorne (zesde van rechts) met Grand Champion, Rob van der Hulst (derde van rechts) met Supreme Champion en Arno (links naast Jean Hoorne) & Elise (zevende van links) met de Jumbo Champion A. Danny (tussen Arno en Elise in) en Mie, gefeliciteerd!

De grote winnaars van de Interkoi 2012: Jean Hoorne (zesde van rechts) met Grand Champion, Rob van der Hulst (derde van rechts) met Supreme Champion en Arno (links naast Jean Hoorne) & Elise (zevende van links) met de Jumbo Champion A. Danny (tussen Arno en Elise in) en Mie, gefeliciteerd!

Op het einde werd er nog een speciaal momentje ingelast en werden er drie deelnemers, die tevens kweker zijn, op het podium geroepen voor een extra waardering. Jeroen Van Keulen, Jos Aben en Matthias Schmitt werden gelukkig gemaakt met een extra prijs en dankbare woorden voor het feit dat zij de Koi op Europese bodem het levenslicht laten zien.

De kwekers Matthias Schmitt, Jeroen Van Keulen en Jos Aben

De kwekers Matthias Schmitt, Jeroen Van Keulen en Jos Aben

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie

  1. Engel Kromhout van der Meer on

    Wat leuk dat de kwekers Matthias Schmitt, Jeroen Van Keulen en Jos Aben ook in het zonnetje worden gezet! En het is mooi beschreven hoe de mensen zich moeten voelen op zo’n podium. Hoewel als je naar de gezichten kijkt dan schittert de trots en emomtie er van af. En dat mag dan ook wel, want om je Koi zo vroeg al op niveau te krijgen is ook wel een prestatie.
    Toegeven er zullen mensen zijn die zeggen, ja dat kan ik ook, maar toch, ga er maar eens aan staan. Verwarmen, voeren en dan voorbereiden op de show, dit klinkt makkelijk maar is veel, heel veel werk. En daarom sta je daar op zo’n podium! Mannen gefeliciteerd, en vrouwen van deze mannen bedankt voor de ondersteuning van uw man in zijn hobby!
    Groet,
    Engel