Mukashi OgonHet is niet alleen gosanke wat er telt. Koi zijn er in zoveel verschillende soorten en maten… en dan vooral in vele maten. De allergrootste Koi op de show, niet zijnde een Kohaku, Showa of Sanke, wordt beloont met de zogeheten Jumbo Champion B award.

Eenkleurige Koi worden doorgaans het grootst. De metallieke Mukashi Ogon was met 104 cm de grootste op de show en daarmee weet deze Ogon van de Duitse Thorsen Nagelski zijn titel van vorig jaar te prolongeren. Thorsten heeft de vis toch nog weer een extra centimeter weten mee te geven. Een imposante Koi die naast zijn lengte ook beslist een goede glans weet te behouden. Voor wie graag vergelijkt, kan hier de foto van toen vergelijken met onderstaande. Van harte gefeliciteerd Thorsten. Volgend jaar weer een centimetertje?

104 cm Mukashi Ogon. Jumbo Champion B

104 cm Mukashi Ogon. Jumbo Champion B

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Heb de vis gezien en is echt machtig beest zo groot. Ik zag wel dat het lijkt of ie allemaal speldeprikken in het hoofd heeft.tussen de ogen. Weet iemand wat dit is?

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App