logo_klanlogo_grossZo mijn tas is ingepakt en de route ingesteld op de TomTom.  “Schat, waar zijn de SD kaartjes?” Er klinkt een zucht. “Het moet ook altijd weer op het laatste moment bij jou”. “Maar ik ga toch morgenvroeg pas weg?!” Heerlijk het inluiden van het Europese Koi Show seizoen, morgen in Rheinberg.

vrouwen komen van venus, mannen komen naar Rheinberg, zou ik bijna willen zeggen, maar ik ben juist blij dat de Koi zoveel mensen, zowel man als vrouw verbind. Vrouwen komen dus ook gewoon lekker naar Rheinberg, maar wel via Venus. Mijn overpeinzingen voor het slapen gaan omhelzen de gedachte naar een mogelijke Grand Champion. Zal de titelhouder ‘Sunshine’ terug aanwezig zijn? Het zou erg leuk zijn de Koi terug te zien na een jaar vertoeven in de hobby vijver van André Verpoucke. Maar wellicht komt Kokugyo ’t Viske met een complete verrassing. Ik ben ook erg benieuwd naar de vissen die Jeroen van Keulen mee heeft genomen, waarvan ik op voor zover ik op Facebook al even voorproefje heb gehad.

‘Hoe dan ook het is genieten geblazen’

Misschien bracht Danny’s Koi Cafe nog een potentiële kandidaat mee om weer eens een gooi te doen naar de titel of zijn er nog anderen die ons willen verrassen? Vanuit Veendam verwacht ik een straffe Kujaku van Hirasawa en zo weet ik er nog wel een handjevol te noemen. Floors Koi Shop doet het ook steeds een stukje beter en misschien heeft Jos Aben wel weer enige bijzondere Yoshikigoi bij. Hoe dan ook het is genieten geblazen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een toffe show zal worden en zodra wij meer weten, weten jullie het ook. Houdt KoiQuestion dus in de gaten.

Twijfel je nog of je ook moet gaan? Het weer hoeft geen blokkade te zijn, daar de show geheel indoor wordt gehouden. Ook zal er traditioneel gezien een Bonsai show worden gehouden en verder zou je alleen al langskomen voor de Duitse versnaperingen. Er zijn prachtige Koi en nog leukere mensen te ontmoeten. Zeker komen dus. De show is zaterdag en zondag te bezoeken en Rheinberg is zover niet van de Nederlandse grens. Zorg alleen dat je niet hoeft zoeken naar equipement op het laatste moment… ik kan het weten… Ik hoop jullie er allemaal tegen te komen.

interkoi ad

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App