Een schitterende combi...

Een schitterende combi...

De titel geeft een terechte conclusie voor de Koi show in Rheinberg, die traditioneel de inluiding vormt van het actieve Koi seizoen in Europa. Met 758 ingezette vissen niet alleen in kwantiteit, maar ook de kwaliteit was over de gehele linie goed te noemen en daar wordt je als hobbyist echt blij van.

Al vanaf het begin van de dag was het een drukbezochte dag in de ‘die Messe hallen’. Mensen hebben er klaarblijkelijk zin in zoals ook wij erg uitkeken naar dit evenement. Het is prettig wakker worden uit de winterslaap kan ik je vertellen want met zoveel schoon is het als hobbyist gewoon een waar paradijs. Ik ben graag kritisch, maar vandaag was gewoon echt even weer genieten.

Schitterende tuin op de Interkoi 2012

Schitterende tuin op de Interkoi 2012

Met ongeveer 30 vissen boven de 80+ waarvan circa de helft Gosanke waren ook de grotere klassen goed vertegenwoordigd, daar waar dit vorig jaar niet het geval was. De kwaliteit ten opzichte van vorig jaar en ook van het jaar daarvoor, was hoger in verreweg de meeste variëteiten en sizes. Voor de echte Grand Champion titel waren er dan wellicht minder gegadigden en was Danny’s Koi Cafe vooral zijn eigen concurrent, de klasse direct daaronder was erg goed vertegenwoordigd en ik ben benieuwd naar de verdeling van de verdere prijzen die morgen bekend zullen worden gesteld. Dan zullen we ook alle foto’s maken en mogen jullie mee genieten van al dat schoon.

Jurereren op de show...

Jurereren op de show...

Op deze enige overdekte Koi Show in Europa is het voor wat betreft de stand vooral techniek dat de overhand heeft. De Duitsers zijn erg goed hierin en laten dit graag blijken met vele toffe technieken. Hopelijk kunnen we jullie morgen nog even kennis laten maken met enkele van hun vindingen. Er waren prachtige vormbomen, enthousiaste mensen, broodjes schnitzel en vooral veel goede Koi. In het midden van de hal was overigens een prachtige tuin aangelegd.

En ook lezingen. Hier Jos Aben aan het woord.

En ook lezingen. Hier Jos Aben aan het woord.

De eerste dag van de Interkoi Show te Rheinberg zit er op. Of althans, voor wat betreft het showgedeelte. Terwijl de vissen hun nacht rustig in die messe hallen vertoeven, zullen wij het glas heffen op alles dat de Koi ons weer mag brengen dit seizoen. Voor wie nog twijfelt of ie nog moet gaan… tot morgen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App