Rene Gerritzen

De NVN en Kiëtakoi hebben afgelopen zondag samen een fotocursus georganiseerd als regioactiviteit. René Gerritzen bekend als hoffotograaf van diverse koishows was verantwoordelijk voor de inhoud van de cursus. Ruud Besems en Jaap Dekker waren zijn rechterhanden. Vroeg in de morgen zijn de cursisten en de mensen van de NVN vertrokken om op tijd aan de koffie in Veendam te zitten.

Het was erg mistig, niet zo goed voor de buiten geplande fotosessie. Tegen 10 uur begon Ruud met het voorstellen van de mensen waarna de cursisten vertelden wie ze waren en wat voor camera ze bij zich hadden. Het bleek dat er veel verschil zat in de soort camera’s en de ervaring van de eigenaren met fotografie. Uiteindelijk begon René met de cursus, iedereen kon het volgen in de uitgereikte hand-out. Met hier en daar een vraag kwamen we tegen 12 uur aan bij de lunch. Het weer werd prima, de mist was weg en er stond een mooie zon aan de strakblauwe hemel. Gauw dooreten dus om te beginnen met de praktijk.

De praktijk werd in twee groepen gedaan om iedereen voldoende ruimte en aandacht te geven om wat te leren. Ruud en Jaap begeleiden de mensen buiten en Bennie, Henk en René de mensen binnen. Na een uur werd er gewisseld en tegen 3 uur kon men hun beste foto inleveren voor een beoordeling door René en Ruud. Er waren vele mooie foto’s ingeleverd zodat de uitslag even op zich liet wachten, maar in de zon is dat wachten niet erg. Uiteindelijk won Yvonne de eerste prijs,  Fred de tweede prijs en de heer Martens de derde prijs, sorry geen voornaam bekend. Volgens de cursisten was dit een geslaagde dag en er werd geopperd om hun beste foto te bewaren en bij de volgende cursus met hen de resultaten te vergelijken. Al met al een geslaagde dag door de samenwerking met de NVN en Kiëtakoi te Veendam.

Jong geleerd is oud gedaan

bijdrage: Jaap Dekker

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App