Vandaag is het een jaar geleden dat Japan werd getroffen door een verwoestende aardbeving waarbij velen het leven lieten. Als ik dan kijk hoe vlug ons leven eigenlijk gewoon doorgang vind, daar waar dat van anderen abrupt tot een einde kwam en waarvan er nu nog steeds tienduizenden in noodopvang verkeren, voel ik me bijna schuldig. Het was nog maar een jaar geleden daar in Sendai en het gebied is nog altijd onbewoonbaar verklaart. Toch tonen de bewoners van het land waarmee wij als Koi hobbyist zoveel affiniteit hebben een veerkracht dat je voor onmogelijk houdt en zij richten hun energie reeds nu weer naar buiten en zo start vandaag officieel een campagne genaamd; Japan. Thank you…

De campagne is bedoeld om met name de vele toeristen te bedanken. Een grote angst van de mensen in het land van de rijzende zon was de sterke stagnatie van het aantal toeristen, waardoor het geheel een langslepende economische catastrofe zou worden. Geld dat juist zo hard nodig is om het grote leed te boven te komen. Gelukkig is dat niet gebeurd en daar waar kort na de desastreuze tsunami het toeristenpercentage met 70% was gedaald is dat momenteel nog maar 4,5% ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar. Een hele opluchting. Met deze actie willen de inwoners laten zien dat Japan nog altijd een prachtig land is vol van culturele hoogstandjes. Een van de grootste trekpleisters die Japan rijk is; namelijk de kersenbloesem die in volle pracht schittert in de aanstaande periode en ook is opgenomen in het logo, willen de inwoners gepaard laten gaan met hun dankbaarheid; ‘Thank you’. Benadrukt wordt dat Japan een trotse natie wil blijven, die met opgeheven hoofd het woord Thank You kan uitspreken aan een ieder die het verdient.

“En alhoewel in iedere taal het woord anders luidt; de inhoud en gedachte van het woord en logo behelst dezelfde diepe dankbaarheid van iedere inwoner van Japan om te over heel de wereld te reiken.”

Om aan dit alles uiting te geven zal het  ‘Thank you’ logo zichtbaar worden in veel winkelcentra, op bussen en pleinen en zullen posters over de hele wereld gaan. 16 toeristische attracties zullen vrij toegankelijk zijn en vandaag zullen er speciale visuele verlichtingsconcerten te zien zijn die allemaal gericht zijn op invulling van het woord; Bedankt! Als symbool voor de kracht dit alles weer te boven te komen heeft Japan, hoe kan het ook anders, er voor gekozen de posters het beeltenis van de Koi en zijn legende mee te geven. De legende die verteld van het Toryumon,’ een Koi die een waterval bestiert’. De Koi die het voor elkaar krijgt de top van de waterval te bereiken zal veranderen in een machtige draak. Het illustreert de vastberadenheid van de Japanners om, in het jaar van de draak 2012, het leed te boven te komen en tegelijkertijd een ieder te bedanken die met hun gebeden en wensen, motiverende woorden of gemoed van het hart heeft bijgedragen aan iedere kleine stap richting de top van die waterval… Thank You!

De poster die de veerkracht en doorzettingsvermogen van het japanse volk moet illustreren

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App