Sanke 90Bu Honorable mention (thumb)

You think she will make a chance?

Hier is nog een Koi die binnenkort Japan zal verlaten om de hobby ergens anders op de wereld te promoten. Deze 92 centimeter lange Momotaro Sanke is eigendom van Koicenter Tiel en zal begin april naar Nederland komen. Een vis met veel mogelijkheden!

Op de afgelopen editie van de All Japan Combined Nishikigoi show won deze Sanke een Honorable Mention, wat zoiets betekend als een derde plaats. Afhankelijk van het aantal ingezette Koi in een bepaalde klasse, worden er meerdere honorable mentions vergeven.

Sanke 90Bu Honorable mention (owned by Koicenter Tiel)

Sanke 90Bu Honorable mention (owned by Koicenter Tiel)

The Honorable Mention

The Honorable Mention

Ik vind de bodyshape en “wilde” patroon erg aantrekkelijk aan deze Sanke. De lichaamsbouw lijkt typisch Matsunosuke (lang en dun), maar gelukkig is ze iets breder dan een gemiddelde 90cm+ Sanke van Momotaro. Ik denk dat dit type lichaamsbouw nog groter en breder zal kunnen worden dan dat ze nu al is.

Het Sumi patroon loopt mooi tussen het Beni patroon door. Ik denk dat je wel kan spreken over Tsubo Zumi (Sumi dat is geplaatst op de juiste plekken) in dit geval. Voor wat betreft het Sumi: ik denk dat ze op dit vlak nog wel wat verbetering nodig heeft. Vooral de glans lijkt wat te ontbreken. Alhoewel het Sumi al wel aan de oppervlakte is, mist ze dit toch wel een beetje. Ik hoop dat dit zal verbeteren wanneer ze in Nederland is.

Wanneer alles goed gaat, zal ze worden ingezet op één van de shows in Europa. Tot dan zal ze verblijven in de nieuwe 200ton (200.000 liter) vijver van het Koicenter in Tiel.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App