Dainichi does it again!

Dainichi does it again!

Ze heeft het hem weer geflikt! Precies één maand nadat ze de meest belangrijke Koi Show in de wereld heeft gewonnen, was ze nu de beste op één van de grootste shows buiten Japan: De Asia Cup! Deze zes jaar oude (nanasai) Dainichi Showa is verkocht aan een Chinese hobbyist en ingezet op de vijfde editie van de Asia Cup, dit weekend (3 & 4 maart, 2012) gehouden in Taiwan.

Jammergenoeg is er op dit niet meer informatie dan dit. Wat ik wel kan vertellen is dat er wederom een superieure Koi Japan heeft verlaten om te strijden om de Aziatische Koi Shows buiten Japan. Op de 5e editie van de Asia Cup, waren er ingezette Koi die afkomstig waren uit de landen Indonesië, Singapore, Maleisië, Brunei, Thailand, Taiwan en natuurlijk China. Je moet weten dat deze Koi allemaal worden ingevlogen naar de show en enkele dagen later weer terugkeren naar het land van de eigenaar. Het is duidelijk dat er voor een dergelijke show veel meer moeite moet worden gestoken in het transport van de Koi!

Grand Champion 43th All Japan Combined Nishikigoi Show bred by Dainichi Koi Farm

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

 1. Engel Kromhout van der Meer on

  Mooie vis, zwemt wel in de verkeerde vijver 🙂
  Het is opvallend dat er de laatste tijd kampioenen richting China gaan.
  Maar een kampioen aankopen is beslist nog niet een kampioen terug leveren op een Koishow. Je zult toch wel moeite moeten doen om de kampioen op kampioenskwaliteit (mooi scrablewoord) moeten houden.
  Het is dus niet, volgens mij nooit zo dat wanneer je een kampioen koopt, je ook nog eens verzekerd bent van een volgend kampioenschap.
  Dus wanneer je een vis op deze kwaliteit houd dan ben je het waard om te winnen, toch?
  Neemt niet weg dat dit een prachtige vis is!

 2. Dit is wat je noemt een über showa. Niet normaal meer.

  …en gekocht door een hobbyist? Jaarsalarisje?

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App