Rinyukai Indonesia's logo

Rinyukai Indonesia's logo

Afgelopen november was ik voor het eerst aanwezig op de Rinyukai Show in Tokyo. De Rinyukai was oorspronkelijk opgericht (in hetzelfde jaar als de All Japan Combined Nishikigoi Show) voor koihobbyisten uit en rondom Tokyo. Sinds dit jaar moeten we spreken over de Rinyukai Japan en Rinyukai Indonesia! Deze blog legt u uit waarom.

Op 6 januari 2012 is de Indonesische editie van de Rinyukai officieel opgericht. Erevoorzitter van de Zen Nihon Rinyukai Japan, Shigekatsu Takahashi, heeft toen Felix Denanta benoemd tot voorzitter van de Rinyukai Indonesië. Felix Denanta is sinds de laatste editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show, één van de belangrijkste Koi hobbyisten wereldwijd. Hij heeft meerdere Major Awards gewonnen, inclusief de Supreme Champion Award met een zeer imposante 95cm lange Kohaku van Sakai Fish Farm.

The two Rinyukai chairmen in the center: fourth from the left is Shigekatsu Takahashi and right next is Felix Denanta

Some of the leading people in the Indonesian Koi industry including the two Rinyukai chairmen: fourth from the left is the Chairman from Rinyukai Japan and right next is Felix Denanta, Chairman from Rinyukai Indonesia

Als voorzitter nam Felix gelijk het initiatief om de Rinyukai the promoten. Dit jaar, op 15, 16 en 17 Juni, zal de Rinyukai Indonesia Super Koi Show 2012 plaatsvinden in het Jakarta Convention Center. Daar vele Japanse kwekers de Koi op Indonesische Koi Shows als beste buiten Japan beoordelen, Denanta’s doel is om de show zo goed als mogelijk te organiseren. Op dit moment hebben er al 25 juryleden toegezegd om te jureren op de show. Gedurende de show worden er diverse seminars gehouden en zullen er vele bedrijven aanwezig zijn in de diverse stands, alles ten behoeve van de promotie van de Koi hobby (in Indonesië).

Rinyukai Indonesia Super Koi Show 2012

Rinyukai Indonesia Super Koi Show 2012

Op 27 Februari werd ook een launching event gehouden om de Rinyukai Indonesia Super Koi Show te promoten. Dit evenement werd vastgelegd door 30 media instanties, waarvan vijf tot de bekendste tv stations van het land behoren. Ook waren er vele topnamen uit de Koi industrie, zoals Ryuki Narita, Hiroshi Mano (Dainichi), Motoharu Sakai (SFF), Kondo, Hiroki Ueno en Beppu Fish Farm.

The main persons present at the Rinyukai Indonesia launching event

The main persons present at the Rinyukai Indonesia launching event

Er gaat zelfs een gerucht rond dat de winnaar van de afgelopen All Japan Show (de Dainichi Showa) haar optreden zal maken op deze show! We zullen nog even moeten afwachten of het werkelijk gaat gebeuren, volg daarom www.KoiQuestion.com om de ontwikkelingen op dit gebied te volgen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App