Het is enigszins een taboe, het bijwerken van Koi. Hoeveel gebeurd het nu daadwerkelijk en doet iedereen het? Ien Duijzer doet het in ieder geval. Een schilder die in Koi een uitdaging vond voor een nieuwe artistieke expressie. Ze werkt Koi bij, maar wees gerust. Het is niet een scalpel die zij hanteert, maar een muis waarmee ze foto’s van Koi bewerkt tot posters.

Ien is een goede vriendin van een Koi liefhebber. Ook de zoon van dit stel heeft zo een water in de tuin met die prachtig gekleurde vissen. Hoe kun je er ook niet door geïnspireerd raken?!Ien doet haar passie uit de doeken;

Na jaren landschappen en abstracte werken geschilderd te hebben, was het tijd voor wat anders. Een nieuwe uitdaging met een heel ander onderwerp. Daardoor ben ik op het idee gekomen om foto’s te bewerken tot posters met als onderwerp “de koi karper”.
En met de bedoeling om hiermee wat te kunnen betekenen voor de koi liefhebber. Met dit in gedachten heb ik een cursus beeldbewerking gevolgd om de technieken van het grafische programma PSE (Photoshop Elements) onder de knie te krijgen. Daarna ben ik ongeveer een half jaar bezig geweest met de voorbereidingen voor mijn website, en het ontwerpen van de koi poster schilderijen.

Wat zijn nu de werken waar je het meest trots op bent?

Nr. 1-A: ( 50 x 50 )

Dit was 1 van mijn eerste werken waar ik best trots op ben, omdat ik vind dat deze mooie koi hier heel goed tot zijn recht komt door het bijpassende passe partout.
Over dit werk heb ik tot nog toe de meeste complimenten gekregen van mijn vrienden en kennissen.

Nr. 2-A: (50x70)

Dit was het 1e grotere werk ( 50 x 70 ) wat ik gemaakt heb, en de koi’s op de voor- en achtergrond van de vijver zijn mooi en helder van kleur.
De mooie rotspartij aan de achterkant, en het hout aan de zijkant……ik heb mijn best gedaan om dit allemaal nog mooier uit te laten komen met het doorschijnende passe partout.

Nr. 6: ( 40 x 30 )

Deze koi vind ik zelf  heel mooi met zijn strakke kleuren. Mijn lievelingskleur is blauw dus vandaar dat dit 1 van mijn lievelings werken is.
Het bewerken van deze poster is veel werk geweest, want er zaten nogal wat oneffenheden op de bodem van het water die ik allemaal weggewerkt heb.
Al met al is het naar mijn idee een mooi werk geworden.

Graag zou ik nog een wat posters ontwerpen van schub karpers en spiegel karpers, waarvan ik een aantal foto’s heb gekregen van een vriend een fanatieke karpervisser. De koi schilderijen kunnen tegen een redelijke prijs aangeboden worden aan de koi liefhebber.
Alle koi posters zijn ingelijst.

Voor meer informatie en Koi posters en schilderijen van Ien Duijzer kijk je op haar website.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

 1. Engel Kromhout van der Meer on

  Hoi Ien,

  Ik fotografeer graag maar kan niets met een fotobewerkingsprogramma. Ik heb er ook niet veel mee.
  Want toen ik vroeger nog foto’s zelf afdrukte deed ik er verder ook niets mee.
  Maar wat ik hier zie vind ik weer fantastisch om te zien. Werkelijk mooie bewerkingen die de werkelijkheid in zijn waarde laat.
  Erg mooi vind ik het, ga zo door en gij zult aplaus oogsten 🙂
  Succes verder met de fotografie!

  Groet,
  Engel

 2. Vindt het er heel mooi uit zien!Complimenten!
  Heel speciaal om het zo eens te zien.

  Zie je de KOI toch weer vanuit een ander oogpunt.

  grt Richard.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App