Kohaku cheek

Which one is your favorite?

Dit voorjaar zal alweer de 10e editie van de Niigata Prefecture Nishikigoi Auction worden georganiseerd. Met deze veiling kunnen enkel koikwekers uit het Niigata gebied hun Koi aanbieden. Op 14 maart zal de auction plaatsvinden in het Yamakoshi Gymnasium. Neem in deze blog een kijkje van enkele van de Koi die deze dag worden aangeboden.   In totaal worden er 189 Koi van 43 verschillende kwekers aangeboden. Je kan een compleet overzicht van de Koi vinden op the Shinkokai website. Hieronder ziet u een selectie van speciale Koi welke mijn persoonlijke favorieten van de veiling zijn. Welke is uw favoriet?

Dainichi Showa - Nisai and 57 cm

Hiroi Koi Farm/Conias Ginrin Showa- Male nisai 48 cm

Isa Koi Farm Showa - Sansai 61cm

Goshiki offered by Hoshikin - Nisai 50cm

Hoshikin Kohaku - Nisai and 53cm

Oya Koi Farm/Kataoka Kin Kikokuryu - Nisai 40cm

Kaneko Koi Farm Kujaku - sex unknown 24 cm

Uonuma Koi Farm Sanke - Nisai 51 cm

Marusho Koi Farm Kawarigoi - Gosai 62cm

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

 1. Ik ga voor de Dainichi! Bij een goede finish by far de beste alle bovenstaande foto’s…

  (mijn inziens 😉 )

 2. Ik wil wel dwarsliggen maar lukt niet, ik moet met de Dainichi mee.
  Die Hoshikin mag direct hierheen, samen met de Yamasan Ochiba.
  Verder zet Murata weer hele mooie Kohaku neer!

 3. Ik zou gaan voor de Uonuma Sanke. Dit vind ik de meest intrigerende Koi van allen. Hiervan zou ik het meest kunnen leren zo schat ik in en ik heb wel een klik met de vis. Ik kom hier graag eens op terug in een blog.

 4. ik ga met Tiebo mee, wat een interessante sanke!!! mss niet de beste koi die hier getoond werd, maar het zou ook zeker mijn keuze zijn!!! ik heb trouwens nog nooit van deze kweker gehoord, hebben jullie hier wat info over?

  mvg

  Steven

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App