With great gratitude

With great gratitude

Mijn terugkeer naar Nederland betekent zeker niet dat ik klaar ben met het publiceren van nieuwsartikelen van de 43e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show en de kwekers uit het “zuiden” van Japan welke ik in deze trip heb bezocht. In deze blog wil ik de mensen en bedrijven bedanken die het hebben mogelijk gemaakt om mij verslaggeving van dit alles te kunnen hebben doen.

Allereerst natuurlijk het bedrijf KoiBito Japan, wat eigendom is van Olav Potuijt. Tezamen met Paul Ashton hebben zij een prefect georganiseerde reis verzorgd die van Okayama tot en met één van de meest westerse punten van Japan, het eiland Kyushu, heeft gereikt. De kwekers Momotaro, Takigawa, Matsue, Okawa, Tamaura, Taniguchi, Ueno, Yamatoya en Sakai Fish Farm heb ik nu van heel dichtbij kunnen meemaken. Wat een kwekerijen heb ik af en toe gezien, sommigen simpelweg onvergelijkbaar met kwekers uit het Niigata gebied. Hierover later meer.

Olav Potuijt from KoiBito Japan receiving the Best in Variety Ginrin A award for their customer Koicenter Tiel (www.koicenter.nl)

Olav Potuijt from KoiBito Japan receiving the Best in Variety Ginrin A award for their customer Koicenter Tiel (www.koicenter.nl)

Reisgenoot deze trip was Tjaard van Balen van KoiKichiWorld. Deze man weet wat selecteren inhoudt! Elk visje (ook al is ze maar 15 cm groot) wordt op alle fronten geconfronteerd met de criteria van het KoiKichi-keurmerk. Het enige advies wat ik Tjaard kan geven is om voor de volgende trip een KoiKichi-helm aan de bagage toe te voegen ;).

Tjaard van Balen (KoiKichiWorld)

Tjaard van Balen (KoiKichiWorld)

Ook zijn er twee huidige sponsoren die extra hebben bijgedragen om deze reis mogelijk te hebben gemaakt. Joachim Clement van Kokugyo Koi ’t Viske was één van deze gulle gevers. Op dit moment 26 jaar oud, heeft hij toch al driemaal (!) de All Japan Combined Nishikigoi Show mogen jureren! Zijn kennis van het herkennen van potentie is ook erg imposant, daar hij het merendeel van de Grand Champions van de Europese Koi Shows als jongere vis heeft aangekocht. Ook dit jaar, op de 43e editie van de All Japan Show, hebben een groot deel van de ingezette Koi een prijs in de wacht gesleept. Niets meer dan hulde!

Poseidon: Kohaku 80Bu Honorable mention (owned by Kokugyo Koi 't Viske)

Poseidon: Kohaku 80Bu Honorable mention (owned by Kokugyo Koi 't Viske)

Daarnaast heeft Joachim Luisman, zaakvoerder van Koicenter Tiel, zich royaal opgesteld. Joachim heeft mij ongeveer vijf jaar geleden de mogelijkheid gegeven om mij als jonge Koi-geïnteresseerde te ontwikkelen in de scene. Als parttimer was ik er bijna elke zaterdag te vinden om de Koi te verzorgen en de klanten mijn visie op het gebied van Koi en kwaliteit te delen (ook al was dat niet altijd in het voordeel van Joachim 😉 ). Ik heb in deze periode veel opgestoken, waarvoor niets meer dan dank! Het doet me dan ook enorm goed om te zien dat Koicenter Tiel zich de laatste paar jaren aan het profileren is op de diverse Koi shows, met naar mijn mening hun imposantste prijs tot nu toe: de Best in Variety Ginrin A op de 43e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show!

Best in Variety Ginrin A owned by Koicenter Tiel

Best in Variety Ginrin A owned by Koicenter Tiel

Sponsoren, enorm bedankt voor het mogelijk maken van deze trip. Ik heb door jullie weer enorm veel kunnen en mogen zien van de mooiste en beste Koi van Japan!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App