Nishikigoi Vereniging NederlandDeze honderdste uitgave bracht een hoop voorbereiding met zich mee, neem dat van me aan. Vanaf het eerste moment dat er gesproken werd over een ‘speciale’ uitgave werd er meteen ook gebrainstormd over de mogelijke inhoud van zo’n extra dikke uitgave. De Holland Koi Show vindt natuurlijk elk jaar al in augustus plaats en deze honderdste uitgave zou pas in februari het daglicht zien.

Toch vonden we als redactie dat we ook tijdens die negentiende show de nodige inspiratie moesten opdoen naar enkele interessante stukken toe. Tijdens het jaarlijks terugkerend koicircus is een van mijn “felbegeerde” taken een deel van de winnende vissen op foto vast te leggen. Je bekijkt op zo’n moment het vat dan ook anders. Je bent als het ware gefocust op ÈÈn enkele vis en probeert die in al haar glorie op de gevoelige plaat vast te leggen.

Op een gegeven moment kwam ik voor een vat te staan, waarin drie “visjes” zwommen die als het ware op ontploffen stonden. Wat een waanzinnige bodies hadden deze joekels! Toen bleek dat deze drie vissen eigendom waren van een hobbyist ging meteen een belletje rinkelen. Waarom niet eens een bezoekje brengen aan deze hobbyist in een poging te achterhalen op welke manier hij er uberhaupt in slaagt om zijn vissen zulke lichaamsvormen aan te meten.

Lees het hele artikel van de hand van Johan Leurs in de 100e editie van de KOI, het lijfblad van de Nishikigoi Vereniging Nederland. Deze jubileumuitgave, met onder andere artikelen van de KQ auteurs, belooft iets echt bijzonders te worden voor de Koi liefhebber. Let op het magazine verschijnt niet in de winkel. Lid worden kan via de website van de vereniging.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App