Shiraishi san (Yamatoya)

Shiraishi san (Yamatoya)

Het is niet de Dainichi Koi Farm, het is niet de Sakai Fish Farm, het is zelfs niet Momotaro Koi Farm: het is de Yamatoya Koi Farm. Yamatoya? Je zult hoogstwaarschijnlijk de Showa wel kennen welke 41e All Japan Show in 2009 won, maar heb je ooit een vis van hem gezien?

Kimiho Shiraishi san is de eigenaar van de Yamatoya Koi Farm. Hij is 65 jaar oud, maar runt de farm nog steeds alleen! Hij nam zelfs Engelse les om te kunnen communiceren met zijn buitenlandse klanten. Shiraishi san is een hele vriendelijke man die ervan houdt om zijn kennis met anderen te delen. In de korte tijd dat ik met hem kon praten, ging het vooral over de volgende onderwerpen: zijn voorkeur voor de Kohaku (Supreme Champion) als Grand Champion in plaats van de Dainichi Showa, zijn huidige Koi, zijn toekomstige inbreng voor de All Japan Show en natuurlijk over zijn zelf-geproduceerde All Japan Combined Nishikigoi Show winnaar!

Ik zal later meer vertellen over de Grand Champion, want Shiraishi san was ook enorm lyrisch over een Maruten Yondan Kohaku van 83cm, welke in zijn grote binnenvijver zwemt:

Yamatoya's main indoor pond

Yamatoya's main indoor pond

De vijver is 70.000 liter en is gevuld met enkel jumbo Koi:

Hier een foto die ik snel kon nemen van het nieuwe “talent” van Yamatoya:

Yamatoya Maruten Yondan 83cm

Yamatoya Maruten Yondan 83cm

Wat vind je ervan?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App