Tjaard selecting tosai at Okawa

Tjaard selecting tosai at Okawa

Het Okawa Nishikigoi Center was de volgende stop van deze Japan trip. Vooral wanneer je geïnteresseerd bent in Kohaku van de Sensuke bloedlijn, is dit the place to be. De kwekerij is al 100 jaar in de familie, toentertijd zijn ze begonnen met de kweek van consumptiekarper. Sinds 47 jaar (1965) kweekt men er Koi.

Okawa Nishikigoi Center wordt gerund door de gebroeders Yoneichi en Yuji Tanaka. Naast de befaamde Sensuke Kohaku, krijgen ze ook steeds meer bekendheid door hun Sanke, Shiro Utsuri en Ochiba Shigure. Andere variëteiten die Okawa kweekt, zijn Karashigoi, Asagi, Shusui, Kujaku, Goshiki, Showa, Doitsu Kujaku en Ginrin Sanke.

Okawa Nishikigoi Center

Okawa Nishikigoi Center

Yuji Tanaka-san

Yuji Tanaka-san

Toshiaki Tanaka and Tjaard doing the tategoi senbetsu

Yoneichi Tanaka and Tjaard doing the tategoi senbetsu

Okawa Shiro Utsuri tosai

Okawa Shiro Utsuri tosai

De Kohaku zijn hoofdzakelijk van de Sensuke bloedlijn. Zij namen de helft (de andere helft ging naar Matsue) van de ouderdieren van de Sensuke Koi Farm toen zij ermee stopten. In de foto hieronder kan je enkele betere tosai zien, welke eind april geboren zijn.

Okawa high quality tosai Kohaku and Sanke

Okawa high quality tosai Kohaku and Sanke

Ik had ook het geluk om een toekomstig ouderdier van Okawa in een bowl te zien. Heel erg indrukwekkend fukurin, glans en dikte van het beni.

Okawa future oyagoi

Okawa future oyagoi

Tjaard van Balen van KoiKichiWorld heeft bij deze kweker ook enkele azukari zitten, hier zal ik in een later blog nog op terugkomen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App