Martin Kammerer

Was u tot nu toe ook van mening dat Japanse kwekers over helderziende gaven lijken te beschikken en vlak na de geboorte al de toekomst van die Koi zouden kunnen voorspellen? Als u dat dacht moet ik helaas teleurstellen. Want geen enkele kweker in deze wereld bezit dit vermogen. Dat het niet eens in de buurt komt zal ik u in dit artikel laten zien. Afhankelijk van het jaar en de conditie van de ouderdieren worden op de Konishi Koi Farm met tussen de 25 en 35 vrouwelijke ouderdieren gekweekt. Al naar gelang de grootte van het vrouwtje en de kennis van de bloedlijn, worden voor elke paring een tot twee mannetjes ingezet. En zoals overal in Japan vinden de kweken hoofdzakelijk in mei, juni en juli plaats. Het verhaal over de Konishi “Beach Boy”-showa bloedlijn begint precies op de dag van de geboorte van 300.000 babykoi.

Lees het hele artikel van de hand van Martin Kammerer in de 100e editie van de KOI, het lijfblad van de Nishikigoi Vereniging Nederland. Deze jubileumuitgave, met onder andere artikelen van de KQ auteurs, beloofd iets echt bijzonders te worden voor de Koi liefhebber. Let op het magazine verschijnt niet in de winkel. Lid worden kan via de website van de vereniging.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App