Daisuke Maeda as auction master

Daisuke Maeda as auction master

Vandaag, zeven februari, was ik aanwezig op de Momotaro veiling. Een heleboel nisai en tosai werden aangeboden, een heleboel klanten waren aanwezig. Één van hen was bereidt genoeg om het recordbedrag van de duurst geveilde vis ooit op de Momotaro veiling vandaag te verbreken: een bod van maar liefst 5.5 miljoen Yen (€55.000,-) was voldoende om een nisai Kohaku van de nieuwe Mako bloedlijn aan te kunnen schaffen…

Ik kan om privacy redenen niet zeggen om welke Kohaku het exact gaat, maar wat ik wel kan zeggen is dat de Mako Kohaku die aanwezig waren op de veiling allemaal 60cm+ maten! Sommigen gingen zelfs tot 67cm en dat voor een nisai! Naast de lengte, was de body ook echt massaal (in tegenstelling tot hun befaamde Sanke, welke normaliter erg slank zijn als nisai)!

Hier zijn enkele video’s van de veiling. De eerste is van de geveilde vissen:

En een video tijdens de veiling:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App